Pirelli abroncsokat kapnak az Országos Mentőszolgálat járművei
Hírek, 2015. október. 28.
AS

A jövőben Pirelli abroncsokkal szerelt gépjárműveken látják el napi feladataikat az Országos Mentőszolgálat munkatársai.

 

Giczi Andrea, az Abroncs Kereskedőház menedzsere és Eszterváry Orsolya, a Pirelli Hungary marketingvezetője mellett Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője

 

A 2015. január 26-án kiírt gumiabroncs-beszerzésre vonatkozó közbeszerzési pályázat győzteseként a Pirelli lett az Országos Mentőszolgálat járműállományának hivatalos beszállítója. A Formula–1 kizárólagos gumiabroncs-szállítója az idén első ízben vált a Mentőszolgálat hivatalos partnerévé, ennek eredményeként Pirelli Carrier és Carrier Winter mintázatú abroncsokkal szerelik fel a Mentőszolgálat gépjárműveit.

 

 

A tender nyertese a Pirelli partnere, a teljes egészében családi vállalkozásként működő Abroncs Kereskedőház Kft, amely 1995-ben alakult. A cég az elmúlt időszakban meghatározó, számos területen piacvezető pozíciót vívott ki magának a magyar gumiabroncspiacon, forgalmát évről évre növelte, amely tavaly már meghaladta a 19 milliárd forintot. A jelenleg 6 saját tulajdonú kiskereskedelmi telephelyet, 3 bevásárlóközponti abroncsszervizt és két logisztikai raktárbázist üzemeltető cég a legmodernebb gumiabroncs-kereskedelmi egységek közé tartozik.

 

 

Az együttműködés mintegy ezer gépkocsit érint, amelyet az Országos Mentőszolgálat üzemeltet. A járművek feladata az életmentés és a sürgősségi ellátás biztosítása, ezért a nap 24 órájában többnyire megkülönböztető jelzéssel közlekednek, az így végrehajtott manőverek során pedig elengedhetetlen a kiváló minőségű és jó állapotú gumiabroncs. A gyors és biztonságos közlekedés a mentők számára kétszeresen is életfontosságú, hiszen ha egy mentőautó balesetezik, az a beteg is veszélybe kerül, akiért igyekeztek volna. Az Országos Mentőszolgálat 1948-ban alakult, az ország 235 mentőállomásán több mint 7000 mentődolgozót foglalkoztatnak. A mentők az elmúlt évben közel 1,1 millió beteget láttak el, és ez idő alatt a gépkocsik több mint 37 millió kilométert tettek meg.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár