Turbós motorokkal jön az új Renault Megane
Bemutató, 2015. október. 29.
AS

A negyedik generációs Megane formáját már ismerjük, de a műszaki adatokat csak most árulta el a Renault: a kompakt újdonság turbós motorokat kap.

 

 

Szeptemberben mutatkozott be a Renault Megane negyedik generációja, amely az elődjénél hosszabb, szélesebb és alacsonyabb, 4,36 méter hosszú, 2,67 méteres tengelytávú karosszériát kapott, sportosabb formája pedig a kínálat csúcsán álló Talisman stíluselemeit vonultatja fel. A francia gyártó a premieren még nem árulta el a műszaki adatokat, most azonban az is kiderült, hogy milyen motorokkal készül majd az új Megane. Az utastérben jobb minőségű anyagokat, masszázsfunkciós vezetőülést, színes kijelzős műszeregységet és 7 colos vagy akár 8,7 colos színes érintőképernyőt találunk, az utóbbi álló formátumú, akárcsak az Espace és Talisman esetében. A csomagtartó alapesetben 434 literes.

 

 

Új alapmotor és sportos GT

A benzines kínálat alapmodellje a TCe 100, amely egy vadonatúj fejlesztésű, 1,2 literes, háromhengeres, turbós benzinmotor kap 100 lóerős teljesítménnyel és 175 Nm nyomatékkal. A Megane ezzel a motorral 12,3 másodperc alatt gyorsul fel nulláról százra, a szabvány szerinti átlagfogyasztása pedig 5,4 l/100 km. A TCe 130 a Renault más típusaiból ismert 1,2 literes, négyhengeres, turbós benzinmotort kapja, opció hozzá a hétfokozatú, duplakuplungos sebességváltó. A 130 lóerőre és 205 Nm-re képes erőforrással már 10,6 másodperc is elegendő a százas tempó eléréséhez, 197 km/óra a végsebesség és az alapmodellnél is kedvezőbb, 5,3 l/100 km az átlagos fogyasztás. A Megane GT az 1,6 literes, négyhengeres, turbós benzinest kapja 205 lóerővel és 280 Nm nyomatékkal, hétfokozatú, duplakuplungos sebességváltóval, 7,1 másodperces nulla-százas gyorsulással és 233 km/órás végsebességgel, kereken 6 literes átlagfogyasztás mellett száz kilométeren. A Megane GT ezen kívül 4Control négykerék-kormányzással és rajtautomatával érkezik.

 

 

Takarékos és akár dupla turbós dízelek

A dízelmotorok választéka a számtalan Renault-modellből ismert 1,5 literes, négyhengeres dCi-vel kezdődik, a 90 lóerős és 220 Nm nyomatékú változat 13,4 másodperc alatt éri el a százas tempót, 174 km/óra a végsebessége és 3,6 l/100 km az átlagfogyasztása. Az igazán takarékos változat azonban a 110 lóerős kivitel hatfokozatú, duplakuplungos sebességváltóval, amely 3,3 literes átlaggal büszkélkedhet. A dCi 130 és a dCi 165 már az 1,6 literes, négyhengeres turbódízelt kapja, az előbbinél kereken 4 liter az átlagfogyasztás, az utóbbi, dupla turbós, hatfokozatú, duplakuplungos váltóval szerelt kivitelről pedig csak annyit lehet tudni, hogy a Megane GT-hez választható 2016-ban.

 

 

Az újdonság kínálata ezzel még nem ér véget, hiszen jövőre érkezik a Megane RS utódja, még nagyobb teljesítménnyel, és 2017-ben egy dízelhibrid változatot is bemutat a Renault 3 liternél kisebb átlagfogyasztással.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár