Önálló luxusmárkát alapít a Hyundai
Hírek, 2015. november. 5.
AS

A Hyundai bejelentette, hogy Genesis néven vadonatúj luxusmárkát hoz létre, amelyben a jelenlegi Genesis luxusautóval együtt hat új modell érkezik az évtized végéig.

 

 

A környezetbarát járművek és az „N” sportmárka fejlesztése mellett a Hyundai új fronton támadja konkurenseit: az igényes vásárlók új generációja számára saját prémiummárkát hoz létre Genesis néven, amely a jövőben teljes mértékben elkülönül a Hyundai kínálatától. A márka luxusmodelljeinek világpiaci sikereit kihasználva a Hyundai 2020-ig hat új Genesis modellt fog bemutatni, amelyekkel versenyre kelhet a világ legpatinásabb luxusmárkáival.

 

„Vásárlóinkra összpontosítva hoztuk létre az új Genesis márkát, akik okos felhasználói élményre vágynak, időt és energiát takarítva meg, praktikus innovációkkal, amik fokozzák az elégedettséget. A Genesis márka  kielégíti ezeket az igényeket, az emberközpontú márkastratégia által pedig piacvezetővé válhatunk” – mondta Eui-sun Chung, a Hyundai Motor alelnöke.

 

 

Az új Genesis modellek kiváló menetdinamikával és formatervezéssel büszkélkednek majd, amelyek innovatív megoldásait tökéletesen az ügyfelek igényeire szabták. Az új modellkínálat el kívánja különíteni magát a márkaközpontú versenytársak tradicionális technológiai túlterheltségétől, helyette inkább a személyre szabott, gondtalan vásárlói élményekre kíván összpontosítani. A minden Genesis modellre jellemző vevőközpontú megközelítést folytatva az értékesítési és vevőszolgálati csapat gyors és figyelmes kiszolgálást nyújt a vásárlók igényei szerint.

 

A Hyundaiból kiváló Genesis márka kiemelését és elkülönülését önálló márkaarculat, embléma, modellnév-struktúra és vevőszolgálat alapításával hozzák létre. Az új Genesis modellek új, a jelenlegi Genesis modellen elhelyezett embléma átdolgozott, szárny alakú változatát kapják, amely még tovább emeli a megjelenést. Az embléma lényegében egy közös családdá köti össze a Genesis luxusmodelljeit. A Genesis márka teljesen új alfanumerikus elnevezési struktúrát kap, ahol a név első „G” betűje állandó utalás a Genesisre, a 80, 70 szám jelzi az adott modell kategóriáját.

 

 

„A Genesis modellek technológiai innovációt, kiváló menetdinamikát és luxust kínálnak a vásárlóknak” – mondta Woong-Chul Yang, a Hyundai Motor fejlesztőközpontjának alelnöke. „Minden Genesis modellt úgy alkotunk meg, hogy a vásárlók igényeit tartjuk szem előtt, így a keletkező autó felesleges terhek nélkül tökéletesen megfelel az igényeiknek.”

 

Az új Genesis márka modelljeinek elkülönült és eltérő formájának kidolgozásához a Hyundai Motor megalkotta a Presztízs Forma Részleget. 2016 közepétől a korábban az Audi, Bentley, Lamborghini, SEAT és Skoda márkák formáiért felelős Luc Donckerwolke a Hyundai Motor Formatervezési Központjának vezetőjeként vezeti majd ezt a osztályt. Az új Presztízs Forma Részleg munkáját Peter Schreyer felügyeli, aki a Hyundai Motor Group Formatervezési Részlegének elnökeként felelős a csoport márkáinak formáiért.

 

 

„A Genesis márkájú autók formajegyeinek megalkotásakor a magabiztosságból és az eredetiségből indultunk ki, nagyon vonzó termékeket alkotva ezzel, amelyek új varázsát innovatív stílussal és arányokkal teremtettük meg.” - mondta Peter Schreyer

 

Az új kezdeteket is jelentő Genesis név új értékre és normákra is utal, amit a márka a globális luxusautó-piacra kíván bevezetni. A kezdetben a koreai, kínai, észak-amerikai és közel-keleti luxusautó-piacra bevezetésre kerülő Genesis márka a modellpaletta növekedésével és erősödésével Európába és Ázsia más részeire is eljut majd.

 

 

A Genesis első igazi típusa az Equus nyomdokaiba lépő új luxusautó decemberben debütál, EQ900 elnevezésével pedig visszautal az előző két generációra, a jelenleg még Hyundai márkanév alatt kapható Genesis modellt pedig a jövőben G80 néven folytatja majd pályafutását.

 

 

Forrás: hyundaihirek.com

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár