Japán alapokon jön a Fiat 124 Spider
Hírek, 2015. november. 27.
AS

124 Spider néven mutatta be nyitott tetős sportkocsiját a Fiat, és bár az újdonság a Mazda MX-5 alapjára épül, sok mindenben különbözik tőle.

 

 

Az 500-as után ismét egy régi modelljét eleveníti fel a Fiat, a hatvanas-hetvenes években gyártott, Pininfarina által tervezett előd nyomában megérkezett az új 124 Spider. Nem véletlen, hogy a műszerfala ismerős, a Fiat roadstere ugyanis a Mazda MX-5 műszaki alapjára épül, és vele együtt is gyártják Japánban. Eredetileg ez lett volna az Alfa Romeo Spider utódja, de az olaszok végül úgy döntöttek, hogy a mostanában megújuló Alfa Romeo modelljei csakis Olaszországban készülhetnek, ezért helyette inkább a Fiat történelméből élesztettek fel egy legendás típust.

 

 

A 124 Spider azonban nem egyszerűen a negyedik generációs Mazda MX-5 átemblémázott változata, annál jóval egyedibb. Például az összes karosszériaelem eltérő, jellegzetesen olaszos formát rajzoltak az autónak, ami stíluselemeivel a neves elődöt is feleleveníti. A 124 Spider a Fiat saját motorját kapja, az 1,4 literes, négyhengeres, turbós Multiair erőforrás 140 lóerőre és 240 Nm nyomatékra képes, és hatfokozatú kézi vagy automata sebességváltón át hajtja a hátsó kerekeket. Az újdonság a Los Angeles-i Autószalonon mutatkozott be, és 2016 nyarán érkezik az európai kereskedésekbe.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár