Turbós benzinmotort kapott a Suzuki Vitara
Hírek, 2015. november. 27.
AS

Vitara S néven mutatkozott be a Suzuki kompakt szabadidő-autójának legújabb változata: az esztergomi gyártású modell turbós benzinmotort kapott.

 

 

A Suzuki Vitara kínálata újabb motorral bővült: az 1,6 literes, 120 lóerős szívómotor és a hasonló teljesítményű turbódízel mellé a japán márka most először kínál turbós benzinmotort az európai piacon. Az 1.4 Boosterjet névre keresztelt motor 140 lóerős teljesítményét 5500-as fordulatszámon adja le, a legnagyobb nyomatéka pedig 220 Nm, amely már 1500-as fordulatszámon elérhető. A Vitara S ezzel 9,5 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, 200 km/óra a végsebessége és 5,2 l/100 km az átlagfogyasztása.

 

 

Kívülről is egyszerűen felismerhető a Vitara legújabb változata, az S kivitel ugyanis a korábbi tanulmányautón látott, függőleges osztású hűtőmaszkot kapja. A fényszórók vörös betétesek, a könnyűfém kerekek feketék, a visszapillantó tükrök háza pedig ezüstszínű, míg az utastérben perforált bőrrel borított kormánykereket, fémpedálokat és piros betéteket találunk.

 

 

Az 1.4 Boosterjet motoros kivitel 500 ezer forinttal drágább az 1,6 literesnél, 6 210 000 Ft a listaára, csak közepes felszereltséggel érhető el, és hozzá 600 ezerért összkerékhajtás, további 400 ezerért pedig hatfokozatú automata sebességváltó választható. Szintén újdonság a Suzuki kínálatában a hatfokozatú, duplakuplungos automatizált váltó, amely 600 ezer forintért érhető el a Vitara 1,6 literes dízelmotorral és összkerékhajtással szerelt kiviteléhez.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár