Friss formában és még erősebb motorral jön a Porsche 911 Turbo
Hírek, 2015. december. 1.
AS

A 911 Carrera után a 911 Turbo is átesett az esedékes modellfrissítésen, ennek során pedig megújult külsőt és még nagyobb teljesítményű motort kapott.

 

 

A Porsche 911 modellfrissítésének legnagyobb újdonsága az volt, hogy már a belépőszintű 911 Carrera és Carrera S kivitelek is turbós erőforrásokat kaptak. A közelmúltban az összkerékhajtású Carrera 4 és Targa 4 is megújult, most pedig a kínálat csúcsán, az eredetileg is feltöltős motorral hajtott 911 Turbón és Turbo S-en volt a sor.

 

 

A beavatkozás során új nappali menetfényeket, új légbeömlős első lökhárítót, új könnyűfém kerekeket és kilincseket, valamint hátul új lámpákat és motorháztetőt kapott a 911 Turbo. Az utastérben a 918 Spydert idézi a kormánykerék, amelyre az üzemmód-választó kapcsoló mellé a Sport Response gomb került. Ezt megnyomva 20 másodpercig még fürgébben reagál az autó.

 

 

A 911 Turbo és Turbo S motorja továbbra is a 3,8 literes, hathengeres, dupla turbós bokszer benzinmotor, amely a Turbo esetén már 540, a Turbo S-ben pedig 580 lóerős teljesítmény leadására képes. Az új modell alapesetben három másodperc alatt gyorsul nulláról százra, az S-nek pedig egy tizeddel kevesebb idő is elegendő. A két modell végsebessége 320 és 330 km/óra, a fogyasztásuk ugyanakkor hat deciliterrel csökkent.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár