Csak tanulmány marad a BMW 150d
Hírek, 2015. december. 10.
AS

A BMW M50d modellek háromliteres, hathengeres dízelmotorját szerelte be az 1-es sorozatba a német tuningcég AC Schnitzer.

 

 

Az Esseni Motor Show-ra készítette el legújabb autóját az AC Schnitzer. A német tuningcég tavaly a BMW Z4-et szerelte fel dízelmotorral, idén pedig az 1-es sorozat kapta meg az M50d modellekből ismerős erőforrást. A háromliteres, soros hathengeres turbódízel gyári állapotában 381 lóerős teljesítményre és 740 Nm nyomatékra képes, de az AC Schnitzer beavatkozása nyomán már 400 lóerőt és 800 Nm-t képes leadni, az utóbbi pedig már 2400-as fordulatszámon rendelkezésre áll. Az ACS1 5.0d névre keresztelt modell ezzel 4,5 másodperc alatt gyorsul fel nulláról százra és 250 km/óránál elektronikusan korlátozott a végsebessége.

 

 

Az AC Schnitzer által megvadított autó az eddigi legerősebb 1-es BMW-nek, az M135i-nek is feladja a leckét, a szintén háromliteres, hathengeres, de 326 lóerős benzines modellnek ugyanis kézi váltóval 5,1 másodpercre (automatával 4,9-re, összkerékhajtással pedig 4,7-re) van szüksége a százra gyorsuláshoz. A típus iránt érdeklődőket azonban el kell keserítenie a német cégnek, hiszen az ACS1 5.0d csak prototípusként mutatkozik be, nem tervezik a forgalmazását.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár