Elektromos strandautó az új Citroën Méhari
Bemutató, 2015. december. 11.
Auto2

E-Mehari néven mutatta be legújabb modelljét a Citroën: a legendás Méhari szellemi örököse egy elektromos hajtású, nyitott tetős strandautó lesz.

 

 

A Citroën bemutatta a legendás Méhari huszonegyedik századi változatát. A francia gyártó még a nyáron jelentette be, hogy az elektromos hajtású városi kisautóiról ismert Bolloré egyik nyitott tetős modelljét árulja majd saját kereskedőhálózatában. Az ősszel egy tanulmányautót is bemutattak, a C4 Cactus nyitott tetős változata a klasszikus Méhari stílusában készült el. Most ebből a két modellből egybegyúrva mutatkozott be az E-Mehari. A bolondos elődhöz hasonlóan az új autó egyszerű felépítésű és könnyen használható, a tisztítása pedig gyerekjáték, a műanyag karosszériát, a vízálló kárpittal borított üléseket és az utasteret akár vízsugárral is takaríthatjuk.

 

 

A műszaki alapokat a Bolloré kisautója, a Bluesummer adta, de a külsőt a C4 Cactus stíluselemeivel dolgozták át. A fényszórók és a könnyűfém kerekek is a Citroën crossover modelljéről lehetnek ismerősek, az E-Mehari ennek köszönhetően úgy néz ki, mint egy kicsinyített C4 Cactus. Az utastérben négy személynek és 200 literes csomagtérnek jutott hely, de a hátsó ülések ledöntésével 800 liternyi poggyász is szállítható. A 3,81 méter hosszú, 1,87 méter széles és 1,65 méter magas karosszéria alapállapotban nyitott tetős, de a szélvédőre és bukókeretre vászontetőt lehet illeszteni. A kis darabszámú autókra eltérő szabályok vonatkoznak, ezért légzsák nincs az autóban, de ABS és ESP került a Citroën strandautójába.

 

 

A nevének megfelelően az E-Mehari elektromos hajtású, a Bolloré kisautójából származó 68 lóerős villanymotor legfeljebb 110 km/órás sebesség elérését teszi lehetővé. A 30 kilowattórás lítium-metál–polimer akkumulátor feltöltése otthoni hálózatról 13 órát vesz igénybe, de 16 amperes töltéssel akár 8 óra alatt elkészülhetünk vele, a tele akkuval pedig városban 200, vagy azon kívül 100 kilométert képes megtenni a kis Citroën. Az E-Mehari gyártása hamarosan megkezdődik a PSA Peugeot Citroën rennes-i üzemében, a forgalmazása pedig 2016 tavaszán indul. A tervek szerint az év második felében Magyarországra is kerül majd belőle.

 

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár