Megvannak a 2016-os Év autója díj döntősei
Hírek, 2015. december. 15.
AS

Bejelentették, hogy melyik hét autó közül kerül ki a 2016-os Év autója díj győztese: a döntőben középkategóriást, luxusautót és sportkocsit is találhatunk.

 

 

Kiderült, hogy melyik hét újdonság esélyes a 2016-os Év autója díjra, az európai újságírókból álló zsűri összesen 35 modellből választotta ki a döntősöket. Az eredeti mezőnyben olyan különlegességek is szerepeltek, mint az Audi R8, a Ford Mustang és a Mercedes-AMG GT, de végül csak egy sportkocsi, a Mazda MX-5 negyedik generációja került be a válogatásba. A Honda Jazz, a Mazda2 és az Opel Karl is kiesett a rostán, kisautót egyáltalán nem találunk, a kompaktok közül az új Opel Astra jutott tovább, igaz, más típus nem is volt a kategóriájában. A prémiumkompaktok közül az Infiniti Q30 és a MINI Clubman volt a jelöltek között, és alsó-középkategóriásnak tekinthető a Subaru Levorg is.

 

 

Az elmúlt évi győztes Volkswagen Passat kategóriájában, a középkategóriában idén az Audi A4, a Jaguar XE és a Škoda Superb is megmérettetheti magát, a Kia Optima és a Renault Talisman nem jutott tovább. Egyterűt egyáltalán nem küldött tovább a zsűri, így a Ford S-Max és Galaxy, a Renault Espace és a Volkswagen Touran sem került be a döntőbe. A szabadidő-terepjárók is csaknem kimaradtak a fináléból, pedig a jelöltek között tucatnyi volt még, így az Audi Q7, a BMW X1, a Honda HR-V, a Hyundai Tucson, a Kia Sorento, a Land Rover Discovery Sport, a Mazda CX-3, a Mercedes-Benz GLC és GLE, a Renault Kadjar, a Ssangyong Tivoli, a Subaru Outback és a Suzuki Vitara is. Az egyetlen továbbjutó a Volvo XC90.

 

 

A kisebb testvérével ellentétben nem jutott tovább a döntőbe a Jaguar XF, bent van viszont az új BMW 7-es sorozat. A hét autó közül az esélyest azonban nem könnyű megnevezni, az elmúlt esztendőkben ugyanis a Volkswagen Passat, a Peugeot 308, a Volkswagen Golf és az Opel Ampera nyert el díjat. A döntnökök között Magyarországról Gajdán Miklós, az Autó Magazin újságírója, és Csikós Zsolt, a Totalcar újságírója kapott helyet. Az eredményt 2016-ban, a március eleji genfi autószalon előestéjén hozzák nyilvánosságra.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár