Megérkezett a Genesis első luxusautója
Hírek, 2015. december. 16.
AS

Dél-Koreában bemutatkozott a Genesis G90 luxuslimuzin, amely a Genesis első modelljeként a jövőbeli paletta csúcsát képviseli.

 

 

A Dél-Koreában EQ900 néven bevezetett újdonság nagy luxusautók kategóriájában a legújabb technológiai innovációival és legmagasabb szintű kifinomultságával, kényelmével és dinamikai teljesítményével a világ legjobb luxusautóival kel majd versenyre.  

Az újonnan létrehozott Presztízs Formatervezési részleg által létrehozott, „Atletikus elegancia” formanyelvet képviselő mély elegancia, természetes méltóság és nagyság a G90 után érkező új Genesis modellek vizuális egyéniségét is meghatározza a jövőben. A G90 külső sziluettje a hosszú motorháztetőtől a kidolgozott hátsóig erőt és kifinomultságot sugároz. Az autó frontrészét egyértelműen a Genesis márkára jellemző „Erőd” formájú hűtőmaszk határozza meg, amelyet a Hyundai Genesis újragondolt, szárny alakú emblémája koronázza meg.   


A tiszta, modern vonalak iránti törekvés és könnyed elegancia az autó oldalvonalán végigfutó krómozott vállvonalban jelenik meg igazán, hátul pedig a dupla kipufogók egyensúlyozzák ki a függőleges lámpatestek atletikus eleganciáját. Az új G90 kategóriájának egyik legjelentősebb képviselőjeként összesen nyolcféle színben készül.  

Eközben belül a legfinomabb művészi anyagok találkoznak az emberközpontú ergonómiával azért, hogy az utasoknak maximális és luxusszintű kényelmet biztosítson. Kiváló minőségű, autentikus anyagok díszítik a műszerfalat, amelynek kezelőszerveit nemcsak könnyű használni, de minden gomb és kar gyönyörűen kidolgozott formájú. A Hyundai Motor a neves olasz Concerto Pasubio bőrgyártó vállalattal együttműködve egy különleges fél-anilin bőranyagot kreáltak a G90 limuzinhoz. A legújabb technológiák az egész utastérben nappa bőr és fényesre csiszolt valódi bőr között kaptak helyet, első osztályú környezet teremtve ezzel a vezetőnek és utasainak egyaránt.   


Az autó tervezése során a legfontosabb célkitűzést a legújabb technológiai innovációk és a teljesen autonóm autózás előrevetítése jelentették, így a G90 modellt a Genesis Smart Sense néven összefoglaló technológiai csomaggal látták el, amely együttesen, összehangoltan képes alkalmazni az országúti vezetői asszisztens, a fejlett távolságtartó sebességszabályozó és a sávtartó asszisztens rendszerek működését. Az új Genesis modell ügyfélközpontú megközelítésének hangsúlyozására a rendszer képes a legújabb technológiai innovációk sorát összehangolva csökkenteni a járművezető fáradtságából esetlegesen bekövetkező hibákat. Az újonnan kifejlesztett technológiák ilyen szintű kombinációjával az autó elsőrangú, csaknem teljesen autonóm vezetési élményt nyújt, még tovább emelve ezzel a G90 modellt a kategóriájában.  

Az elsőrangú élmény kiterjed az utasok kényelmére is, amelyet a G90 világelsőként klinikailag elismert Intelligens Testtartás Rendszere az automatikusan a sofőr testméreteihez illeszkedő ülés-, kormánykerék-, külső tükör- és head-up kijelző beállítással optimális vezetői környezetet teremt. A G90 VIP ergo utas ülései különböző részei tág határok között elektromosan állíthatóak, amit a német Aktion Gesunder Rücken civil szervezet is egészségesnek minősített.       


A 800 fős csapat által elvégzett négy éves intenzív fejlesztőmunka eredményeként a G90 kategóriájának legkifinomultabb zaj és vibrációszinttel rendelkezik. A belső tér összes részletét az autó emberközpontúságát hangsúlyozza. Kiterjedt ergonómiai elemzések alapján határozták meg a vezető kezelőszerveinek elhelyezkedését és az utasok kényelmi és szórakoztató felszereléseinek részleteit, a G90 rugózási kényelmét és úttartását pedig a fejlett H-TRAC összkerékhajtási rendszer biztosítja, amelyet most először kapcsoltak a Genesis adaptív lengéscsillapító rendszeréhez.    

A Genesis G90 tulajdonosai autózás közben a fentieken túl megtapasztalhatják azt a kifinomult teljesítményt, amely a jövőben érkező Genesis modellek különleges karakterét biztosítják. Ezt az érzést a márka mérnökei által a németországi Nürburgringen és az amerikai Mojave sivatagban elvégzett szigorú teljesítményteszteken keresztül fejlesztették a tökéletes szintre. Az autó sportos és ugrásra kész motorkarakterisztikája mellett a belső környezet mindhárom rendelhető erőforrással kifinomult és csendes marad.


A G90 alapváltozatát egy 3,8 literes, 315 lóerős V6 GDI benzinmotor mozgatja, mellette az előd Equusból megismert 425 lóerős 5,0 literes V8 GDI egysége is megtalálható, amellyel az autó 5,7 másodperc alatt képes 0-ról 100-as tempóra gyorsulni. A két szívóbenzines mellett bevezetésre kerül a Hyundai Motor első, 3,3 literes, 370 lóerős, duplaturbós V6-os benzinese, amely kiemelkedően rugalmas, 80-ról 120 km/órára 13 másodperc alatt gyorsul fel.     

A Dél-Koreában most bemutatott G90 a jövő évben más piacokra is megérkezik, így többek között az Egyesült Államokban, Kínában, Oroszországban és a Közel-Kelet országaiban is megjelenik majd. A Genesis márka az elkövetkezendő öt év mindegyikében bemutat majd egy-egy új modellt.

 


Forrás: genesishirek.blogspot.com

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár