Megkezdődött a Lada XRAY sorozatgyártása
Hírek, 2015. december. 18.
AS

A Vesta után nem sokkal a Lada elkezdte új szabadidő-autójának sorozatgyártását az orosz piacra, az XRAY a jövő év második felében juthat el hozzánk.

 

 

December közepén megkezdődött a Lada XRAY sorozatgyártása. Az orosz márka szabadidő-autója nagy sikert aratott tanulmányként, és a szériagyártásra érett változata sem sokban tér el tőle. A 4,16 méter hosszú, ötajtós karosszériára a Vesta stílusában készült fényszórók, hűtőmaszk és oldalsó domborítások kerültek, egyedül a hátsó lámpákat módosították a koncepcióautóhoz képest.

 

 

Az új XRAY ugyanazon a gyártósoron készül Togliattiban, mint az oroszországi piacon Renault-emblémával forgalmazott Sandero és Logan, valamint az utóbbi modell előző generációjának kombiváltozata, amelyet Lada Largus néven árulnak. A Lada crossovere pedig ugyanarra a padlólemezre épül, mint a Sandero, de szinte minden elemét módosították, és a futóművet is teljesen áthangolták. A motorkínálat a Lada 1,6 literes, négyhengeres benzinesével indul 106 lóerővel, ezt követi a Renault-Nissan szintén 1,6 literes, 114 lóerős benzinmotorja, amelyhez a franciáktól származó ötfokozatú kézi sebességváltó jár. A legerősebb a Lada saját 1,8 literes, négyhengeres benzinmotorja 122 lóerővel, az opciók között pedig robotizált sebességváltót is találunk.

 

 

Az oroszországi piacra szánt XRAY alapfelszereltsége két légzsákot, ESP-t, első elektromos ablakemelőt, távirányítós központi zárat, USB és Bluetooth kapcsolatos gyári rádiót, valamint LED-es nappali menetfényt tartalmaz, a Renault-Nissan motorral szerelt kiviteleket légkondicionálóval és ülésfűtéssel is ellátják. Az opciók sorát navigációs rendszer, tolatókamera, fűthető szélvédő, tempomat, valamint automata fényszóró és esőérzékelős ablaktörlő alkotják, a későbbiekben oldallégzsák, bőrkormány és ledönthető első utasülés is elérhető lesz az autóhoz.

 

 

Egyelőre a bemutatóra szánt autókat gyártja a Lada, amelyből még idén 400 példány készül, jövőre azonban már 20 ezer, a későbbiekben pedig 60 ezer XRAY gyártásával számolnak. Oroszországban február közepén kezdődik a forgalmazás, az árakat is ekkor jelentik be, hozzánk 2016 második felére juthat el az autó.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár