Sportos limuzin a Kiától
Hírek, 2015. december. 18.
AS

Bemutatta a Cadenza új generációját a Kia, a hathengeres motorral szerelt sportos limuzin az Optima nagyobb testvére lehetne, de nálunk nem forgalmazzák.

 

 

Dél-Koreában és az Egyesült Államokban néhány olyan modellt is forgalmaz a Kia, amelyek Európában teljesen ismeretlenek. Az egyik ilyen a Cadenza, amelynek legújabb generációja K7 néven mutatkozott be Koreában. A felsőkategóriás modellsorozat az Opirus utódja, amelynek európai importjával megpróbálkoztak ugyan, de a Mercedes-Benz E-osztály gyenge másolatának tűnő fényszóróival és hűtőmaszkjával nálunk gyorsan megbukott a típus. A Cadenza azonban több eséllyel indulhatna, ugyanis egészen tetszetős formavilágú. Az előző generációja öt évvel ezelőtt mutatkozott be, és két éve esett át ráncfelvarráson, most pedig máris itt a vadonatúj modell.

 

 

A formavilág az előd továbbgondolásával született, a mai divatnak megfelelően élesebb vonalakkal alkották meg a karosszériáját. A Kia kínálatában az Optima és a Quoris közötti helyet elfoglaló Cadenza műszaki adatai egyelőre nem derültek ki, de a hírek szerint az elődben is dolgozó 3,3 literes V6-os benzinmotor újonnan kifejlesztett turbófeltöltésű változatát kapná a modell 370 lóerős teljesítménnyel.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár