Még hosszabb Genesis készül
Hírek, 2015. december. 22.
AS

Éppen csak lehullt a lepel a Genesis vadonatúj G90 luxusautójáról, Németországban már javában végzik az autó hosszabb tengelytávú változatának tesztelését.

 


Nem lehet azt mondani, hogy a Hyundai mérnökei a Genesis luxusmárkája első modelljének bemutatóját követően elégedetten hátradőlnek és lazítanak egy kicsit. Éppen ellenkezőleg, Korea első luxusmárkájának modellpalettája hamarosan duplájára nő, hiszen nemsokára elkészülnek a G90 nyújtott változatával is. A Genesisre szakosodott mérnökcsapat éppen az utolsó simításokat végzi a koreai márka német fejlesztőközpontja környékén, a G90 nyújtott verzióját pedig nem takarja semmilyen álca, vagy matrica. Ennek köszönhetően jól megfigyelhető, hogy a tervezők egyszerűen hozzátoldottak az első és hátsó ajtók közötti B oszlopba, de emellett a hátsó oldalajtók is nagyobbaknak tűnnek.


Ugyan nem sikerült felvételt készíteni a nyújtott G90 belső teréről, az viszont már kívülről is látszik, hogy az autó jókora helyet biztosít majd a valószínűleg két különálló hátsó ülésen helyet foglaló utasoknak, ahol állítható dőlésszögű és lábtámasztású, masszázsfunkciós ülések között akár egy italokkal megtöltött hűtőszekrényt is elhelyezhetnek majd.  


Az Equus után várhatóan G90 Limousine néven piacra kerülő hosszabb Genesis a nagyobb súly miatt inkább a motorpaletta felsőbb részéről kapja majd erőforrásait. Az 5,0 literes, 425 lóerős motor mellett nem elképzelhetetlen, hogy megkapja majd a 370 lóerős 3,3 literes T-GDI verziót is. az szintén biztosra vehető, hogy a limuzin is rendelhető lesz majd összkerékhajtással is.Tekintve, hogy a Genesis G90 normál változata 5 205 milliméteres hosszúságával a Mercedes-Benz S-osztálya ellen száll harcba, így a kb. 5,4 méteresre nyújtott hosszabb G90 nemcsak az Audi A8 vagy a BMW 7-es hosszabb változatainak, de akár a Maybach emblémás S-osztálynak lehet komoly kihívója.

 


A nemrég bemutatott G90 Koreában EQ900 néven jövő év elején kerül első vásárlóihoz, míg a fontosabb globális piacokon 2016 első felében vezetik be. Nagyjából ekkor várható a nyújtott G90 verzió bemutatója is.

 

Forrás: genesishirek.hu

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár