Az autózás jövőjét mutatja meg a BMW
Hírek, 2016. január. 6.
AS

Leleplezte legújabb tanulmányautóját a BMW, az i8 Spyder alapjára épített i Vision Future Interaction Concept pedig az autózás jövőjét vetíti elénk.

 

 

Las Vegasban a CES szórakoztatóelektronikai szakkiállításon mutatta be legújabb tanulmányautóját a BMW, az i8 Spyder alapjára épített iVision Future Interaction Concept ugyanis elsősorban a fedélzeti rendszerek terén mutat újdonságokat. A koncepció nemcsak abban különbözik a sorozatgyártású sportkocsitól, hogy nincs teteje, hanem abban is, hogy az ajtókat is lehagyták róla, ezzel az 1989-es BMW Z1-et idézi a koncepció.

 

 

A tanulmányautó nemcsak háromdimenziós kijelzővel helyettesített műszeregységet és minden eddiginél több információt vetítő head-up displayt kapott, de egy óriási, 21 colos képernyőt is elhelyeztek a szélvédő tövében. Hagyományos kapcsolókat, de még érintőképernyőt sem találunk a műszerfalon, hiszen csatlakoztatott okostelefon, hangvezérlés, vagy a 7-es BMW-ben látott gesztusvezérlés segítségével irányíthatjuk a központi rendszert. Az i8 Spyder prototípusa természetesen önálló vezetésre is képes, de mivel sportkocsiról van szó, a vezető vissza is veheti az irányítást. A harmadik üzemmód a támogatott vezetés, ilyenkor ideális útvonalakat ajánl az autó, és az általunk nem látott, de az autó által érzékelt veszélyekre is figyelmeztet.

 

 

A BMW más újdonságokkal is szolgált a CES közönségének. Az egyik ilyen az i8 Mirrorless Concept visszapillantó tükröket helyettesítő kamerarendszere, amely az autó két oldalán és a hátulján elhelyezett képből állít össze egyetlen szélesvásznú képet, így minden eddiginél jobban látjuk, mi folyik mögöttünk. Az autó pedig akkor is figyel, amikor leparkoltuk, hiszen ha érzékeli, hogy nekikoccantak a lökhárítónak, akkor automatikusan bekapcsol egy kamera, és a rendszer a károkozó autós képét továbbítja a mobiltelefonunkra.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár