Elektromos kisbuszt mutatott be a Volkswagen
Hírek, 2016. január. 6.
AS

Újraértelmezte a klasszikus Transportert a Volkswagen, a most bemutatott Budd-e Concept egy teljesen elektromos hajtású kisbusz 600 kilométeres hatótávval.

 

 

Korábban már készített a klasszikus Transporter stílusában tanulmányautót a Volkswagen, és most ismét ezt a legendás típus adta az ihletet a legújabb koncepciójukhoz. A Budd-e Concept neve kiejtve havert jelent, utolsó betűje pedig az elektromos hajtásra utal. A LED-es fényszórók és hátsó lámpák, a megvilágított hűtőmaszk, a méretes hátsó légterelő és a napelemes tető modern értelmezést adnak a Volkswagen kisbuszának.

 

 

A 4,59 méter hosszú, 1,94 méter széles és 1,83 méter magas, 3,15 méteres tengelytávú Budd-e Concept belső tere futurisztikus, a műszeregységet egy ívelt képernyő helyettesíti, amelynek oldalaira különböző tartalmakat lehet lehívni. A kormánykeréken már nem találunk kapcsolókat, csak érintésre érzékeny felületeket, de a legtöbb parancsot hangvezérléssel vagy kézmozdulatokkal adhatjuk meg. A hátsó lökhárítóból praktikus fiók húzható ki, az utastéri ajtók integetéssel is nyithatók.

 

 

A Budd-e Concept már arra az új moduláris padlólemezre épül, amelyet külön elektromos autók és konnektorról tölthető hibridek számára fejlesztett ki a Volkswagen. A megvalósulásáról még korai lenne beszélni, de a gyáriak szerint 150 km/óra a két elektromotorral szerelt, összkerékhajtásos prototípus végsebessége, és 600 kilométert képes megtenni egy feltöltéssel.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár