Opel is lehet a legújabb elektromos Chevrolet Bolt
Hírek, 2016. január. 7.
AS

Bemutatta új elektromos autójának szériagyártásra kész változatát a Chevrolet. A 320 kilométeres hatótávú Bolt a későbbiekben Opel-emblémával nálunk is megjelenhet.

 

 

Az egy évvel ezelőtti detroiti autószalonon még tanulmányautóként jelent meg, de már akkor tudni lehetett, hogy sorozatgyártásba kerül a Chevrolet új elektromos autója. Most pedig itt a Bolt szériaérett változata, amelyet a Las Vegas-i elektronikai kiállításon lepleztek le. Az ötajtós kompakt autó alakja nem változott, a részleteket azonban módosították: új fényszórókat és hátsó lámpákat kapott a Bolt. Az utasterében 10,2 colos érintőképernyőt szereltek a középkonzolra, amely Android Auto és Apple CarPlay segítségével a mobiltelefon képernyőjének tükrözésére képes.

 

 

Műszaki adatokat egyelőre nem árultak el a Boltról, ezért nem tudni, hogy milyen teljesítményű elektromotor hajtja, vagy milyen akkumulátort szereltek bele. A Chevrolet most is csak annyit árult el, hogy egy feltöltéssel 320 kilométert képes megtenni az autó, ami több mint az idei évre növelt kapacitású akkuval szerelt Nissan Leaf 250 kilométeres hatótávja. A Bolt az Egyesült Államokban még az idén piacra kerül, az árát pedig 30 ezer dollárra ígérik, így nagyjából annyiba kerül majd, mint japán konkurense.

 

 

Még nem jelentették be hivatalosan, de sejthető, hogy Opel-márkajelzéssel az európai piacon is megjelenik a Bolt, ahogyan az előző generációs Chevrolet Volt is kapható volt nálunk Opel Ampera néven.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár