Ferdehátúként is kész az új Chevrolet Cruze
Hírek, 2016. január. 7.
AS

A lépcsőshátú után ötajtós ferdehátú karosszériával is bemutatkozott a Chevrolet Cruze második generációja, amelyet nálunk már nem forgalmaznak.

 

 

Az európai piacról már kivonult a Chevrolet, ezért hozzánk már nem jutott el a Cruze második generációja. Az új Opel Astrával közös padlólemezre épülő autó lépcsőshátú változata 2014-ben mutatkozott be Kínában, és egy évvel később az Egyesült Államokba is megérkezett. Most pedig itt az amerikai piacra szánt modell ötajtós ferdehátú karosszériával szerelt változata.

 

 

Az új Cruze jóval sportosabb formájú az elődjénél, a Kia cee’d és Opel Astra formájához hasonló vonalvezetésű karosszériát nagy első légbeömlő és méretes hátsó légterelő szárny teszi még feltűnőbbé. A 2,7 méteres tengelytávú ötajtós modell hátsó lábtere és csomagtartója a kategória legnagyobbjának ígérkezik, az utóbbi alapesetben 524 literes, a hátsó ülések ledöntésével pedig 1198 literesre bővíthető.

 

 

A motorkínálat és a felszereltség a lépcsőshátú modellével egyezik meg, mostantól már 1,4 literes, 154 lóerős, turbós benzinmotorral is rendelhető a Cruze. A felszereltségi listán pedig olyan tételek találhatók, mint a sávtartó, holttérfigyelő, fűthető kormánykerék és fűthető első-hátsó ülések, valamint a 4G kapcsolattal rendelkező fedélzeti wifi és a mobiltelefon képernyőjének tükrözésére képes infotainment rendszer.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár