Táblagép a jövő Golfjában
Hírek, 2016. január. 7.
AS

Új érintőképernyős infotainment rendszert mutatott be a Volkswagen a CES elektronikai kiállításon, a táblagépekéhez hasonló kijelző az e-Golf prototípusában jelent meg.

 

 

Egy évvel ezelőtt futurisztikus tanulmányautóval örvendeztette meg a Las Vegas-i CES szórakoztatóelektronikai kiállítás közönségét a Volkswagen, a Golf R Touch utasterében ugyanis minden kijelzőt és gombot érintőképernyőre cseréltek, a funkciókat pedig kézmozdulatokkal is lehetett vezérelni. Egy évvel később ugyanennek az elképzelésnek a szériagyártásra érett változatát mutatta be a német márka.

 

 

Az e-Golf Touch tanulmányautó középkonzolján egy 9,2 colos érintőképernyőt találunk, amelyet a táblagépekhez hasonló mozdulatokkal kezelhetünk, 1280x640 képpontos felbontása pedig éles képet eredményez. Az új rendszeren már nem kell menükben keresgélni, mert a felhasználó igényeihez szabható az elrendezés. Az okostelefon képernyőjét Android Auto, Apple CarPlay és MirrorLink segítségével lehet tükrözni, a készülék töltése vezeték nélkül is történhet, de új Type C típusú USB csatlakozót is kapott a rendszer.

 

A Volkswagen egyelőre nem árulta el, hogy mikor jelenik meg az új infotainment a sorozatgyártásban, de nagyon valószínű, hogy a jelenlegi Golf modellfrissített kiadásában már 2016-ban találkozhatunk vele.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár