Terepre szánt konnektoros hibrid lett a Tiguan GTE Active
Hírek, 2016. január. 12.
AS

Konnektorról tölthető hibrid változatban már bemutatkozott az új Volkswagen Tiguan, most itt a terepre szánt GTE is, egyelőre prototípusként.

 

 

Detroitban mutatta be a második generációs Tiguan újabb változatát a Volkswagen. A GTE Active Concept szintén konnektorról tölthető hibrid, ami prototípusként már a modell premierjén, Frankfurtban megjelent tavaly ősszel, de ezúttal terepre szánt verzió jelent meg, összkerékhajtással. A méretes könnyűfém kerekek és sportos ültetés helyett ezúttal megemelték az autót, a hasmagasság 180-ról 225 mm-re nőtt, jobbak a terepszögek, a 16 colos kerekekre pedig 245/70 méretű terepabroncsok kerültek.

 

 

A frankfurti GTE Concept után a detroiti GTE Active Concept is a Volkswagen plug-in hibrid hajtásláncát kapja az 1,4 literes, 150 lóerős TSI benzinmotorral és hatfokozatú DSG váltóval, de ezúttal két elektromotorral, a rendszer teljesítménye 225 lóerő. Az autó tisztán elektromos módban legfeljebb 32 kilométert képes megtenni egy feltöltéssel, maximum 113 km/órás sebességgel, míg teljes erőbedobással 6,4 másodperc alatt gyorsul nulláról százra és 193 km/óra a végsebessége.

 

 

A Tiguan prototípusa is megkapta a Volkswagen új infotainment rendszerét, amely hamarosan megjelenik sorozatgyártásban is. A 9,2 colos érintőképernyő a mobiltelefonokéhoz hasonlóan kezelhető, Android Auto, Apple CarPlay és MirrorLink segítségével az okostelefon képernyőjének tükrözésére is képes, a nagyfelbontású képernyő kezdőlapja pedig tetszés szerint átrendezhető. Az új Volkswagen Tiguan gyártása a GTE Active Concept premierjével egyszerre kezdődött meg.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár