Pacifica néven hibridként is jön a Voyager utódja
Hírek, 2016. január. 13.
AS

Pacifica néven mutatta be kisbuszának legújabb generációját a Chrysler, a nálunk Voyager néven ismert modell utódja konnektorról tölthető hibrid változatban is készül majd.

 

 

Nevet váltott az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb kisbusza. Az európai piacon Chrysler Voyager néven ismert modell a tengerentúlon Chrysler Town & Country néven volt kapható, a legújabb generációt azonban már Pacifica névre keresztelte a gyártó, ezen a néven egyébként korábban egy crossovert kínáltak. Az újdonság jóval áramvonalasabb formájú az elődjénél, a légellenállási együtthatóját így 0,30-ra csökkentették. A karosszéria kicsivel rövidebb, de szélesebb és magasabb is lett a korábbinál, fényszóróival és hűtőmaszkjával pedig jobban illeszkedik a Chrysler új stílusirányzatához, amelyet a Chrysler 200-as nyitott meg.

 

 

Az utastérben az elődökből ismert üléselrendezést találjuk, azaz a második sorban kettő, a harmadik sorban három ülés kapott helyet, és még ezek mögött is marad hely a csomagoknak. A hátsó ülésekre beszállni praktikus tolóajtókon keresztül lehet. Az új Pacifica motorja a Chrysler 3,6 literes V6-osa, amely 290 lóerős teljesítményre képes és kilencfokozatú automata sebességváltó kapcsolódik hozzá. Most először konnektorról tölthető hibrid változata is lesz a Chrysler kisbuszának, a V6-os benzinesből és elektromotorból álló rendszer teljesítménye 250 lóerő. A 16 kilowattórás lítiumion akkumulátort két órába telik feltölteni az otthoni hálózatról, tisztán elektromos módban pedig legfeljebb 50 kilométert képes megtenni a Pacifica.

 

 

A Voyager előző generációja az európai piacon is kapható volt Lancia néven, ám a Fiat-Chrysler konszern döntése értelmében a Lancia kínálatában már csak az Ypsilon maradt meg. Nem elképzelhetetlen azonban, hogy a Freemont néven kínált Dodge Journey mintájára Fiat márkanéven nálunk is bevezetik a Chrysler modern kisbuszát.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár