400 lóerős V6-os az Infiniti Q60-ban
Bemutató, 2016. január. 13.
AS

Bemutatta középkategóriás sportkupéját az Infiniti, az új Q60 nemcsak lélegzetelállító formájával, de akár több mint 400 lóerős V6-os motorjával is kápráztat.

 

 

Egy évvel ezelőtt Detroitban még tanulmányautóként mutatkozott be, most pedig már sorozatgyártásra készen állították ki az Infiniti középkategóriás sportkupéját. Az új Q60 a lépcsőshátú Q50 műszaki alapjaira épül, de annál sokkal látványosabb formatervű karosszériát kapott, amely szélesebb, laposabb és áramvonalasabb is, mint a korábbi modellé. Az utastérben a Q50 mintájára a Q60-ban is két képernyőt találunk a középkonzolon, így a felső kijelzőn mindig a navigációs rendszer térképe jelenik meg, az alsón pedig egyéb funkciók kezelőszervei kapnak helyet.

 

 

Az új Q60 belépőmodelljét a Mercedes-Benztől származó, 2 literes, négyhengeres, turbós benzinmotor hajtja 211 lóerős teljesítménnyel és 350 Nm nyomatékkal. Sokkal izgalmasabbak azonban az Infiniti saját 3 literes, biturbó V6-os motorral szerelt kivitelei: az egyik 304 lóerőre és 400 Nm-re képes, míg a csúcsmodellben 405 lóerős teljesítményt ad le és 475 Nm a legnagyobb nyomatéka. Alapesetben hátsókerék-hajtásos a Q60, de felárért összkerékhajtás is elérhető, a sebességváltó hétfokozatú automata, a vezethetőséget adaptív kormányzás és adaptív lengéscsillapítás-szabályzás teszi még tökéletesebbé.

 

 

Az új Infiniti Q60, amelynek az Audi A5 Coupé, BMW 4-es Coupé, Lexus RC és Mercedes-Benz C-osztály Coupé lesznek a legnagyobb ellenfelei, várhatóan 2016 végén kerül a kereskedésekbe. A későbbiekben elképzelhető, hogy az Infiniti hibrid hajtásláncát is megkapja a sportos kupé.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár