400 lóerős V6-os az Infiniti Q60-ban
Bemutató, 2016. január. 13.
AS

Bemutatta középkategóriás sportkupéját az Infiniti, az új Q60 nemcsak lélegzetelállító formájával, de akár több mint 400 lóerős V6-os motorjával is kápráztat.

 

 

Egy évvel ezelőtt Detroitban még tanulmányautóként mutatkozott be, most pedig már sorozatgyártásra készen állították ki az Infiniti középkategóriás sportkupéját. Az új Q60 a lépcsőshátú Q50 műszaki alapjaira épül, de annál sokkal látványosabb formatervű karosszériát kapott, amely szélesebb, laposabb és áramvonalasabb is, mint a korábbi modellé. Az utastérben a Q50 mintájára a Q60-ban is két képernyőt találunk a középkonzolon, így a felső kijelzőn mindig a navigációs rendszer térképe jelenik meg, az alsón pedig egyéb funkciók kezelőszervei kapnak helyet.

 

 

Az új Q60 belépőmodelljét a Mercedes-Benztől származó, 2 literes, négyhengeres, turbós benzinmotor hajtja 211 lóerős teljesítménnyel és 350 Nm nyomatékkal. Sokkal izgalmasabbak azonban az Infiniti saját 3 literes, biturbó V6-os motorral szerelt kivitelei: az egyik 304 lóerőre és 400 Nm-re képes, míg a csúcsmodellben 405 lóerős teljesítményt ad le és 475 Nm a legnagyobb nyomatéka. Alapesetben hátsókerék-hajtásos a Q60, de felárért összkerékhajtás is elérhető, a sebességváltó hétfokozatú automata, a vezethetőséget adaptív kormányzás és adaptív lengéscsillapítás-szabályzás teszi még tökéletesebbé.

 

 

Az új Infiniti Q60, amelynek az Audi A5 Coupé, BMW 4-es Coupé, Lexus RC és Mercedes-Benz C-osztály Coupé lesznek a legnagyobb ellenfelei, várhatóan 2016 végén kerül a kereskedésekbe. A későbbiekben elképzelhető, hogy az Infiniti hibrid hajtásláncát is megkapja a sportos kupé.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár