Sportkupé-meglepetés a Lexustól
Bemutató, 2016. január. 14.
Auto2

Egy korábbi tanulmányautója alapján LC 500 néven lélegzetelállító formájú sportkupét mutatott be a detroiti autószalonon a Lexus, az újdonság hamarosan gyártásba kerül.

 

 

2012-ben egy lenyűgöző formájú sportkupé tanulmányával kápráztatta el a detroiti autószalon közönségét a Lexus. Az LF-LC névre keresztelt prototípusról akkor csak annyit mondtak, hogy a japán luxusmárka következő új modelljeinek formavilágát vetíti előre. Senki nem számított rá, hogy négy évvel később szinte változatlan formában valósul meg a látványos formájú sportkupé.

 

 

Az új LC 500 ugyanarra a moduláris padlólemezre épül, mint amire a koncepcióként már szintén bemutatott következő generációs LS limuzin, amelynek premierjét szintén idén tartják. A sportkupé arányai magával ragadók, hiszen a karosszériája 4,76 méter hosszú, 1,92 méter széles és 1,35 méter magas, ami azt jelenti, hogy szélesebb és laposabb, mint egy S-osztály Coupé, igaz, rövidebb is nála. A formáját a Lexus jellegzetességének számító orsó alakú hűtőmaszk, valamint a különleges formájú LED-es első és hátsó lámpák teszik még egyedibbé.

 

 

Sportkocsihoz méltó hajtásláncot kapott az LC 500, hiszen ugyanaz az 5 literes V8-as szívómotor dolgozik benne, amely az RC F és GS F modellekben is megtalálható. Az erőforrás 477 lóerős teljesítményre és 530 Nm nyomatékra képes, és egy újonnan fejlesztett, tízfokozatú automata sebességváltón keresztül hajtja a hátsó kerekeket. Az LC 500 ezzel 4,5 másodperc alatt gyorsul nulláról százra.Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár