Sportkupé-meglepetés a Lexustól
Bemutató, 2016. január. 14.
AS

Egy korábbi tanulmányautója alapján LC 500 néven lélegzetelállító formájú sportkupét mutatott be a detroiti autószalonon a Lexus, az újdonság hamarosan gyártásba kerül.

 

 

2012-ben egy lenyűgöző formájú sportkupé tanulmányával kápráztatta el a detroiti autószalon közönségét a Lexus. Az LF-LC névre keresztelt prototípusról akkor csak annyit mondtak, hogy a japán luxusmárka következő új modelljeinek formavilágát vetíti előre. Senki nem számított rá, hogy négy évvel később szinte változatlan formában valósul meg a látványos formájú sportkupé.

 

 

Az új LC 500 ugyanarra a moduláris padlólemezre épül, mint amire a koncepcióként már szintén bemutatott következő generációs LS limuzin, amelynek premierjét szintén idén tartják. A sportkupé arányai magával ragadók, hiszen a karosszériája 4,76 méter hosszú, 1,92 méter széles és 1,35 méter magas, ami azt jelenti, hogy szélesebb és laposabb, mint egy S-osztály Coupé, igaz, rövidebb is nála. A formáját a Lexus jellegzetességének számító orsó alakú hűtőmaszk, valamint a különleges formájú LED-es első és hátsó lámpák teszik még egyedibbé.

 

 

Sportkocsihoz méltó hajtásláncot kapott az LC 500, hiszen ugyanaz az 5 literes V8-as szívómotor dolgozik benne, amely az RC F és GS F modellekben is megtalálható. Az erőforrás 477 lóerős teljesítményre és 530 Nm nyomatékra képes, és egy újonnan fejlesztett, tízfokozatú automata sebességváltón keresztül hajtja a hátsó kerekeket. Az LC 500 ezzel 4,5 másodperc alatt gyorsul nulláról százra.



A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár