Citroen-embléma nélkül is itt a DS 3
Hírek, 2016. január. 28.
AS

Új formát kapott a Citroën prémiummárkájának legkisebb modellje, az akár 208 lóerős turbós motorral és kabrióként is rendelhető DS 3.

 

 

2010-ben a DS3 az első volt a Citroën prémiummodelljeinek sorában, később a nagyobb DS4 és DS5 követte. A típusok sikerét látva a francia gyártó külön márkává szervezte ki a DS-t, ezért az egyes modellek is elhagyták a Citroën nevet és a fogaskerékmintás emblémát. A ráncfelvarrott DS 4 és DS 5 után most a legkisebb típus megújulásán volt a sor.

 

 

A DS 3 is megkapta az új márka jellegzetességének számító szárnyas, krómozott keretű hűtőmaszkot, amelynek közepén már a DS embléma látható. A LED-es tompított és xenon távolsági fényszóró a futófényes irányjelzővel, valamint a háromdimenziós hatású hátsó lámpa már korábban megjelent a kiskocsin, most a LED-es ködfényszóró, illetve a még többféle színkombináció jelenti az újdonságot. A kabrió teteje 120 km/órás sebességig menet közben is nyitható. Belül a középkonzol újult meg, a hétcolos érintőképernyő megjelenésével kevesebb a gomb a műszerfalon, a kijelző pedig Apple CarPlay, Android Auto és MirrorLink segítségével a mobiltelefon képernyőjének tükrözésére is képes. Active City Brake néven városi vészfékező rendszer is került a DS 3-ba, amely a ráfutásos baleset elkerüléséhez 30 km/órás sebességről képes állóra fékezni az autót.

 

 

A motorkínálat újabb tagokkal bővült, az 1,2 literes, háromhengeres, turbós benzinmotor 110 és 130 lóerős kivitelben érhető el, az előbbi akár hatfokozatú automata sebességváltóval is jöhet. A választék csúcsa a Racing utódjaként érkező DS 3 Performance, amely az előző modellhez hasonlóan az 1,6 literes, négyhengeres, turbós benzinmotort kapja 208 lóerővel és 300 Nm nyomatékkal. A kabrióként is rendelhető Performance modellt Torsen differenciálművel és 18 colos kerekekkel szerelték fel, a futóművét pedig 15 milliméterrel ültették le.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár