240 km/órával száguld az új MINI Cabrio
Hírek, 2016. január. 28.
AS

Nagy sebességnél is borzolhatja a hajunkat a szél a MINI legújabb modelljében: John Cooper Works változatban is elkészült az új Cabrio.

 

 

Az új MINI Cabrio bemutatása után nem sokkal elkészült a vászontetős kisautó sportváltozata is, a John Cooper Works kiadás. A zárt tetős modellhez hasonlóan ebben is a kétliteres, négyhengeres, turbós benzinmotort találjuk, amely 231 lóerős teljesítmény és 320 Nm nyomaték leadására képes. A Cabrio ezzel 6,6 másodperc alatt gyorsul fel nulláról százra és akár 242 km/órás sebességgel is száguldhatunk nyitott tetővel. Az újdonságot automata sebességváltóval is lehet rendelni, ekkor 6,5-ről 5,9 literre csökken a fogyasztása száz kilométeren.

 

 

A John Cooper Works kiadás kívülről is könnyen felismerhető, hiszen 18 colos könnyűfém kerekekkel, piros féknyergekkel, középen kivezetett dupla kipufogóvéggel és látványos légterelőkkel szerelték fel. A vászontetőt, amely britzászló-mintájú is lehet, menet közben is lehet nyitni, 30 km/órás sebességig, a művelet pedig 18 másodpercet vesz igénybe. Csomagból viszont nem sokat vihetünk magunkkal, hiszen a MINI Cabrio csomagtere alapesetben 215 literes, de a tető lehajtásával már csak 160 liternyi helyünk marad.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár