Mokka X néven folytatja az Opel szabadidő-autója
Bemutató, 2016. február. 5.
AS

Alapos megújulásnak vetette alá kisebbik szabadidő-terepjáróját az Opel, a mostantól Mokka X néven kapható modell kívül-belül átalakult.

 

 

2012-ben mutatkozott be az Opel kompakt méretű szabadidő-terepjárója, amely alaposan felfrissülve, új néven folytatja pályafutását. A Mokka X nevében az X betű a terepes képességekre utal, és mostantól az Opel minden új terepjáró és crossover modelljén megtalálható lesz. A külsőt erősen átdolgozták, újak a szélesebb fényszórók az Opel jellegzetes szárnyformájú nappali menetfényével, de új a hűtőmaszk és a lökhárító is. A fényszóró felárért az Astrában látott teljesen LED-es adaptív fényszóró lehet, és opcióként már a hátsó lámpa is LED-es. Új vörös és narancssárga fényezés jelent meg a kínálatban.

 

 

Az utastérben az új Astrában látotthoz hasonló műszerfalat találunk: a műszeregység és a középkonzol is a kompakt modellét idézi. A vízszintesen tagolt, letisztultabb középkonzol a kevesebb kapcsolóval jobban áttekinthetőbbé vált. A hét- és nyolccolos színes érintőképernyőn a legújabb IntelliLink infotainment rendszer működik, amely Apple CarPlay és Android Auto segítségével képes a mobiltelefon kijelzőjének tükrözésére. Az Opel Eye frontkamera legújabb változata működik együtt a vezetési asszisztensekkel, így a ráfutásgátló, sávfigyelő és táblafelismerő rendszerekkel.

 

 

A Mokka X-ben is megjelenik az Opel új generációs 1,4 literes turbós benzinmotorja, amely 152 lóerős teljesítményre képes, hozzá hatfokozatú automata sebességváltó és automatikus összkerékhajtás jár. Az utóbbi alapesetben csak az első kerekeket hajtja, de szükség esetén ötven-ötven százalékban képes megosztani a nyomatékot az első és hátsó kerekek között. A start-stop rendszerrel is ellátott 1.4 Turbo átlagos fogyasztása így 6,6 l/100 km. A kínálatban az Opel új dízelmotorjai is megtalálhatók, az 1,6 literes CDTI egység 110 és 136 lóerős kivitelben. Az új Opel Mokka X a genfi autószalonon mutatkozik be.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár