Versenyváltozatban is itt a Renault kisautója
Hírek, 2016. február. 5.
AS

Két új változatban mutatta be legkisebb crossover modelljét a Renault: az indiai piacon megjelent Kwid most versenypályára és terepre szánt kivitelben készült el.

 

 

Újabb változatokban mutatkozott be a Renault legkisebb crossover modellje. A mindössze 3,68 méter hosszú Kwid az idei delhi autószalonon Racer és Climber kivitelben jelent meg. A nevéhez illően a Racer a versenyváltozat, ennek megfelelően nagy légbeömlős lökhárítót, 18 colos könnyűfém kerekeket és hátsó tetőszárnyat kapott, az élénk kék színű karosszériát piros csíkok teszik még feltűnőbbé. A kétszemélyes belső térben bukócsövet, valamint négypontos biztonsági övekkel szerelt kagylóüléseket találunk, a kormánykereket és a műszerfalat is Alcantarával borították be.

 

 

A Climber ugyanakkor a terepre szánt változat, és bár a Kwid eleve egy nagyobb hasmagasságú crossover, a prototípuson kartervédőt, feltűnő narancssárga fényezést és modernebb kerekeket lehet látni. A típus máris nagy siker Indiában, hiszen négy hónappal a bemutatása után 90 ezer megrendelés érkezett rá. Még nem tudni, hogy a kiskocsit más piacokon is elérhetővé teszi-e a Renault, de ha Európában is megjelenne, akkor akár a Dacia kínálatába is érkezhetne, mint a Sandero Stepway és a Duster kisebb testvére.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár