GTC4Lusso a Ferrari új kombija
Bemutató, 2016. február. 9.
AS

Régi-új néven mutatta be a shooting brake karosszériás FF megújult változatát a Ferrari, az immár 690 lóerős GTC4Lusso pedig nemcsak formai, hanem műszaki téren is fejlődött.

 

 

2011-ben mutatkozott be a shooting brake karosszériás FF a Ferrari kínálatában, és mára ez lett az olasz márka legrégebbi modellje, hiszen az idők során a California és a 458 Italia is modellfrissítésen esett át. Most itt az FF alaposan átdolgozott változata, amely ebből az alkalomból új nevet is kapott. A GTC4Lusso betűkombinációja a régi modelleket idézi, a négyes szám az ülések számára és a négykerék-hajtásra is utal, a Lusso pedig a túrakocsi luxusfelszereltségét jelzi.

 

 

Több egy egyszerű ráncfelvarrásnál a GTC4Lusso megjelenése, hiszen a külső ugyan erősen emlékeztet a FF formájára, a lemezeket és még az ablakvonalat is áttervezték. Szélesebb az első légbeömlő, újak a fényszórók és a motorházfedél domborítása is más, továbbá hangsúlyosabbak az első sárvédők szellőzőnyílásai. A hátsó részen izgalmasabb hátsó szélvédőt és oldalanként már két kerek lámpát találunk. Az utastérben új a kormánykerék és a középkonzol, ide 10,25 colos érintőképernyő került, és megmaradt az utas előtti digitális műszeregység is.

 

 

Műszaki téren is továbbfejlődött a kombi Ferrari. A GTC4Lusso megtartotta az FF 6,2 literes, V12-es szívómotorját, de a teljesítménye 660-ról 690 lóerőre, a legnagyobb nyomatéka pedig 683-ról 697 Nm-re növekedett. Az újdonság így háromtized másodperccel hamarabb, 3,4 másodperc alatt gyorsul nulláról százra és 334 km/óra a végsebessége. Az orrmotoros Ferrari továbbra is összkerékhajtásos (az első kerekeket egy kétfokozatú áttételen keresztül mozgatja), de már a hátsó kerekek is kormányzottak.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár