BMW M7 helyett is beválik az Alpina B7
Hírek, 2016. február. 12.
AS

A 7-es sorozatból eddig még nem készített M7-es változatot a BMW, a német gyártó típusainak átalakítására szakosodott Alpina azonban előállt a helyére illő B7-essel.

 

 

A BMW 7-es sorozat vásárlóinak a legújabb generációs modell esetében is be kell érniük az M Performance kivitellel, ugyanis nem készül hivatalosan M7-es, a német gyártó típusainak átalakítását immár fél évszázada elismert minőségben végző Alpina azonban előállt a megoldással. Az új Alpina B7 xDrive alapjául a BMW 750i xDrive szolgált, a 4,4 literes, dupla turbós V8-as benzinmotor teljesítményét pedig alaposan megnövelték.

 

 

Az eredeti modell 450 lóerős teljesítményéhez képest az Alpina B7 már 600 lóerőre és 800 Nm nyomaték leadására képes, így szuper-sportkocsikhoz mérhető menetteljesítményekre képes a tuning-7-es. Az újdonság 3,6 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből százas tempóra, a végsebessége pedig 310 km/óra. A légterelőkkel felszerelt karosszéria az Alpina jellegzetes kék színében pompázik, a 20 colos könnyűfém kerekekre Michelin Pilot Super Sport abroncsokat húztak.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár