Ateca néven jön a Seat szabadidő-terepjárója
Bemutató, 2016. február. 12.
AS

Szabadidő-terepjáróval bővíti kínálatát a Seat, a spanyol márka első ilyen modellje Ateca néven mutatkozott be.

 

 

A terepre szánt Altea Freetrack és a Leon X-perience után végre igazi szabadidő-terepjáróval bővíti kínálatát a Seat. A korábbi tanulmányautók után most már a szériagyártásra készen álló modell mutatkozott be Ateca néven. Az újdonság a Volkswagen-csoport moduláris padlólemezére épül, akárcsak az új Volkswagen Tiguan és a Škoda még be sem mutatott új szabadidő-terepjárója. A Leon stílusát folytató karosszéria hossza 4,36 méter.

 

 

Az új Seat Ateca alapmodelljét az 1.0 TSI ezer köbcentis, háromhengeres, 115 lóerős benzinessel, elsőkerék-hajtással és kézi sebességváltóval szerelik. Az erősebb benzines modell a 150 lóerős 1.4 TSI-vel készül, amely hengerlekapcsolással takarékoskodik. A dízelek kínálata az 1.6 TDI 115 lóerős változatával indul, a 2.0 TDI pedig 150 és 190 lóerős kivitelben készül. A benzines modellek szabvány szerinti átlagfogyasztása 5,3-6,2 l/100 km, míg a dízelek esetében az értékek 4,3 és 5 liter között alakulnak.

 

 

Az utastérben is a Leon mintájára készült berendezést találunk, a műszerfalra 8 colos érintőképernyős navigációs rendszer kerülhet, amely mobiltelefon-képernyő tükrözésére is képes, a csomagtartó fedele pedig elektromosan, láblendítésre is nyitható. A raktér mérete alapesetben 510 literes, de az összkerékhajtású modelleknél meg kell elégednünk a 485 literes csomagtartóval. Az opciók között teljesen LED-es fényszórót találunk, a vezetéssegédek sorát távolságtartó tempomat, holttérfigyelő, táblafelismerő és felülnézeti képet adó kamerarendszer alkotja.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár