Vision S néven itt a Skoda új szabadidő-terepjárója
Hírek, 2016. február. 17.
AS

Szabadidő-terepjáró tanulmányát állítja ki a genfi autószalonon a Škoda, a konnektoros hibrid Vision S egy sorozatgyártású modell előfutárának számít.

 

 

Megmutatta az első képeket új szabadidő-terepjárójának prototípusáról a Škoda. A genfi autószalonon bemutatkozó Vision S egy sorozatgyártású modell előzetese. A Volkswagen-csoport moduláris padlólemezére épülő karosszéria hossza 4,7 méter, szélessége 1,91 méter, magassága pedig 1,6 méter. A tengelytávolság 2,79 méter, az prototípus utastere pedig a Škoda szerint hatszemélyes, így a szériamodell minden bizonnyal hétszemélyes kivitelben is elérhető lesz.

 

 

A Vision S prototípusát plug-in hibrid hajtáslánccal szerelték fel. Az 1.4 TSI benzinmotor teljesítménye 156 lóerő, a legnagyobb nyomatéka 250 Nm, egy 54 lóerős és 220 Nm nyomatékra képes villanymotorral együtt az első kerekeket hajtja. A Škoda szabadidő-terepjárója összkerékhajtású, a hátsó kerekek mozgatásáról egy másik, 116 lóerős és 270 Nm nyomatékú elektromotor gondoskodik.

 

 

A 12,4 kilowattórás lítiumion akkumulátort a hátsó ülések előtt helyezték el a padlóban, egy feltöltésével a Vision S akár 50 kilométert is képes megtenni tisztán elektromosan. Az első száz kilométeren 1,9 liter a szabvány szerinti benzinfogyasztás, hibridüzemben pedig 1000 kilométer a hatótávolság. A Vision S-nek 7,4 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy nulláról százra gyorsuljon, a végsebessége 200 km/óra. A Genfben bemutatkozó prototípus nagyon hasonló formában hamarosan sorozatgyártásba kerül, a hírek szerint Škoda Kodiak néven.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár