Jövőre tér vissza az Alpine
Bemutató, 2016. február. 17.
AS

Az önálló márkaként visszatérő Alpine bemutatta első új sportkocsijának prototípusát, amely egy éven belül gyártásba kerülhet.

 

 

Az 1955-ben alapított Alpine márka olyan sportkupékkal szerzett hírnevet, mint az A110, amelynek rali-változatát Ferjáncz Attila is vezette. 1973-ban a Renault vásárolta meg a kis gyártót, hogy a versenypályákon és a közutakon is még nagyobb sikerre tegyenek szert az Alpine modellek. A sportkupék azonban 1995 után kikerültek a franciák kínálatából, és csak hallani lehetett a nagy visszatérésről. Néhány évvel ezelőtt már bemutattak egy futurisztikus Alpine koncepcióautót, amely a Renault egy korábbi tanulmányán alapult, a tavaly nyáron leleplezett Celebration prototípus azonban már nagyon hasonlít ahhoz a sportkocsihoz, amely Alpine márkanéven ismét forgalomba kerül.

 

 

Most egy újabb prototípust mutatott be az Alpine, a Vision pedig a hírek szerint már 80 százalékban megegyezik azzal a modellel, amely egy éven belül gyártásba kerül. Az újdonság megtartotta az Alpine sportkocsik jellegzetes stíluselemeit, így a dupla fényszórókat és a lejtős tetővonalat. A műszaki tartalmáról még most sem árult el sokat a gyártó, de annyit tudni lehet, hogy az üvegszálas karosszéria alatt az új Renault Megane RS motorja dolgozik. A hátsó kerekek elé beépített turbós négyhengeres erőforrás egy automata sebességváltón keresztül hajtja a hátsó kerekeket, és mintegy 4,5 másodperc alatt gyorsítja fel az Alpine-t nulláról száz km/órás sebességre.

 

 

Carlos Ghosn, a Renault-Nissan csoport első embere szerint nem marad egyedül az Alpine kínálatában az új sportkocsi, hiszen egy modellel nem lehetne a márkát feltámasztani. A Vision prototípus alapján készülő szériagyártmány 2016 végén mutatkozik be, az új sportkocsi pedig 2017-ben kerül a kiválasztott márkakereskedőkhöz az Alfa Romeo 4C, az Audi TT és a Porsche 718 Cayman ellenfeleként.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár