Hibridként is jön a Lexus szuperkupéja
Hírek, 2016. február. 22.
AS

Detroitban mutatta be lélegzetelállító formájú sportkupéját a Lexus, az LC 500 pedig a genfi autószalonon hibrid hajtáslánccal is bemutatkozik.

 

 

Újabb színben és újabb változatban leplezi le lélegzetelállítóan izgalmas formájú sportkupéját a Lexus. A januári detroiti autószalonon vörösben kiállított LC 500 után a márciusi genfi autószalonon kék színben áll reflektorfénybe a modell.

 

 

Nem csak a fényezés színe változik, hanem a hajtáslánca is új, az európai premieren bemutatkozó LC 500h-ban ugyanis a Lexus vadonatúj hibrid rendszerét találjuk. A japán gyártó még nem árult el részleteket a Lexus Multi Stage Hybrid System névre keresztelt hajtásról, de úgy tudni, hogy 3,5 literes V6-os benzinmotor és elektromotor kombinációja mozgatja majd a gyönyörű sportkupét.

 

 

A 4,76 méter hosszú, 1,92 méter széles és 1,35 méter magas LC 500 elsőként bemutatkozott változata az RC F és GS F modellekből ismerős 5 literes, V8-as szívómotort kapta 477 lóerős teljesítménnyel és 530 Nm nyomatékkal. Az erőforrás egy új tízfokozatú automata sebességváltón keresztül hajtja a hátsó kerekeket, így az autó 4,5 másodperc alatt gyorsul fel nulláról százra. A hibridmodell műszaki részleteire a genfi autószalonon derülhet fény.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár