Kombiként is bemutatkozott a Kia Optima
Bemutató, 2016. február. 22.
AS

Kombi karosszériával is bemutatkozik a Kia középkategóriás újdonsága: az Optima Sportswagon a márka első modellje ebben a szegmensben.

 

 

Már korábban tudni lehetett, hogy a Kia nem csak lépcsőshátú, hanem kombi karosszériás változatot is készít az új Optimából. A típus új generációját megelőlegező tanulmányautó is kombiként jelent meg az egy évvel ezelőtti genfi autószalonon. A szériagyártásba kerülő Optima Sportswagon ugyan nem olyan látványos, mint a Sportspace Concept, de legalább olyan praktikus, mint a kategóriatársai. Az Optima Sportswagon a Kia első középkategóriás kombija. A karosszéria 4,86 méteres hossza és 1,86 méteres szélessége megegyezik a lépcsőshátúéval, az 1,47 méteres magassága pedig 5 milliméterrel haladja meg a szedán hasonló adatát. Szemből a Sportswagon is hasonlít a lépcsőshátúra, míg a széles hátsó lámpák az új Sportage hátsójával mutatnak rokonságot.

 

 

533 literes az Optima Sportswagon csomagtartója, amely 48 literrel nagyobb, mint a lépcsőshátú esetében, ezzel a Kia a középkategória átlagát hozza. A raktér persze sokkal könnyebben megközelíthető, mint a négyajtósé, és többféleképpen variálható is. A hátsó ülések támlája 40:20:40 arányban osztva dönthető előre, így a középső ülés előrehajtásával hosszú tárgyak, például sílécek is szállíthatók az autóban. A poggyászok rögzítését hosszanti sínekben mozgatható határolók és hálók is segítik. Az Optima csomagtér-fedele elektromos mozgatású is lehet, ilyenkor az autó mögött állva, a távirányítóval a zsebünkben automatikusan nyílik fel az ajtó.

 

 

A lépcsőshátúhoz hasonlóan az Optima Sportswagon is háromféle motorral érhető el. Az 1,7 literes, 141 lóerős és 340 Nm nyomatékra képes dízel és a 2 literes, 163 lóerős és 196 Nm nyomatékú benzines mellett a kombi is készül majd GT kivitelben, amely egy kétliteres, turbós, 245 lóerős és 353 Nm nyomatékú benzinmotort és hatfokozatú automata sebességváltót kap. A Sportswagonban is megtalálható az új Optima összes kényelmi és biztonsági felszerelése, ráadásul egy új infotainment rendszer is megjelenik benne, amely már Android Auto vagy Apple CarPlay segítségével mobiltelefon-integrációra is képes.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár