Kombiként is bemutatkozott a Kia Optima
Bemutató, 2016. február. 22.
Auto2

Kombi karosszériával is bemutatkozik a Kia középkategóriás újdonsága: az Optima Sportswagon a márka első modellje ebben a szegmensben.

 

 

Már korábban tudni lehetett, hogy a Kia nem csak lépcsőshátú, hanem kombi karosszériás változatot is készít az új Optimából. A típus új generációját megelőlegező tanulmányautó is kombiként jelent meg az egy évvel ezelőtti genfi autószalonon. A szériagyártásba kerülő Optima Sportswagon ugyan nem olyan látványos, mint a Sportspace Concept, de legalább olyan praktikus, mint a kategóriatársai. Az Optima Sportswagon a Kia első középkategóriás kombija. A karosszéria 4,86 méteres hossza és 1,86 méteres szélessége megegyezik a lépcsőshátúéval, az 1,47 méteres magassága pedig 5 milliméterrel haladja meg a szedán hasonló adatát. Szemből a Sportswagon is hasonlít a lépcsőshátúra, míg a széles hátsó lámpák az új Sportage hátsójával mutatnak rokonságot.

 

 

533 literes az Optima Sportswagon csomagtartója, amely 48 literrel nagyobb, mint a lépcsőshátú esetében, ezzel a Kia a középkategória átlagát hozza. A raktér persze sokkal könnyebben megközelíthető, mint a négyajtósé, és többféleképpen variálható is. A hátsó ülések támlája 40:20:40 arányban osztva dönthető előre, így a középső ülés előrehajtásával hosszú tárgyak, például sílécek is szállíthatók az autóban. A poggyászok rögzítését hosszanti sínekben mozgatható határolók és hálók is segítik. Az Optima csomagtér-fedele elektromos mozgatású is lehet, ilyenkor az autó mögött állva, a távirányítóval a zsebünkben automatikusan nyílik fel az ajtó.

 

 

A lépcsőshátúhoz hasonlóan az Optima Sportswagon is háromféle motorral érhető el. Az 1,7 literes, 141 lóerős és 340 Nm nyomatékra képes dízel és a 2 literes, 163 lóerős és 196 Nm nyomatékú benzines mellett a kombi is készül majd GT kivitelben, amely egy kétliteres, turbós, 245 lóerős és 353 Nm nyomatékú benzinmotort és hatfokozatú automata sebességváltót kap. A Sportswagonban is megtalálható az új Optima összes kényelmi és biztonsági felszerelése, ráadásul egy új infotainment rendszer is megjelenik benne, amely már Android Auto vagy Apple CarPlay segítségével mobiltelefon-integrációra is képes.

 

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár