Formába hozták a Peugeot 2008-at
Hírek, 2016. február. 23.
AS

Elérkezett az idő a Peugeot kiskategóriás szabadidő-autójának modellfrissítésére, a ráncfelvarrott 2008-as sportos és terepes kiegészítőket is kapott.

 

 

Friss külsővel folytatja pályafutását a Peugeot kiskategóriás szabadidő-autója. A 2013-ban bemutatott, és 515 ezer példányban értékesített 2008-as ebből az alkalomból új, markánsabb hűtőmaszkot, új lámpákat és a karosszéria éleit védő fekete műanyag burkolatokat kapott, a kínálatból újabb fényezéseket is lehet választani. Újdonság a GT Line kivitel, amelyet fekete hűtőmaszkjáról, fekete betétjeiről és egyedi mintájú, 17 colos könnyűfém kerekeiről lehet felismerni. Az utastérben az Apple CarPlay és MirrorLink segítségével okostelefon-tükrözésre is képes 7 colos érintőképernyő jelenti a változást, a felszereltség tolatókamerával, parkolási segéddel és városi vészfékrendszerrel bővült.

 

 

A motorkínálat az 1,2 literes, háromhengeres PureTech benzinessel kezdődik, amely szívóváltozatban 82 lóerőre képes, és felárért ötfokozatú robotizált sebességváltóval is kérhető. Az 1,2 literes, turbós háromhengeres 110 vagy 130 lóerős kivitelben készül: az előbbihez ötfokozatú, az utóbbihoz hatfokozatú kézi sebességváltó jár, a kisebb teljesítményűhöz pedig hatsebességes automatát lehet rendelni. Az 1,6 literes BlueHDi dízel 75, 100 és 120 lóerős teljesítményre lehet képes. A két előbbihez ötfokozatú, az erősebbhez hatfokozatú manuális váltó jár, a 100 lóerőshöz hatfokozatú robotizált egységet lehet kérni. A 2008-ban is elérhetővé vált a Grip Control, amely a menetstabilizáló speciális programjaival teszi alkalmasabbá az autót különböző (havas, saras, homokos) terepekre.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár