Belül is feltárult az új Opel GT Concept
Hírek, 2016. február. 23.
AS

A jövő sportkocsiját képzelte el az Opel a GT Concept segítségével, most pedig a könnyűépítésű tanulmányautó belső terének megoldásairól is fellebbentette a fátylat.

 

 

Már a formájával nagy sikert aratott az új GT Concept, és bár az Opel kijelentette, hogy ebben a formában nem kerül sorozatgyártásba, a megoldásai a későbbiekben megvalósulhatnak a német gyártó újdonságain. A kompakt és lendületes külső forma után most a belső tér kialakítását mutatta meg az Opel. A piros-fekete színvilág a külsőt idézi, ötletes például, hogy a vezetőülés kárpitja piros színű, fekete mintával, az utasé pedig éppen a fordítottja.

 

 

A lyuggatott küllős kormánykerék a hatvanas-hetvenes évekbeli eredeti Opel GT előtt tiszteleg, akárcsak a műszeregység formája. A két süllyesztett számlap azonban színes képernyő, a baloldalin a sebesség és a fordulatszám látszik, a jobboldalira pedig különböző adatokat lehet lehívni. A GT Concept műszerfaláról teljesen hiányoznak a gombok, a fedélzeti rendszereket a középső érintőképernyőn vagy hangparanccsal lehet vezérelni. Az autó szoftvere figyeli és tanulja a vezető szokásait, és hangos üzenetekkel figyelmezteti a veszélyekre.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár