Levante néven itt a Maserati szabadidő-terepjárója
Hírek, 2016. február. 23.
AS

A konkurensek sikerét megirigyelve a Maserati is bemutatta a márka első szabadidő-terepjáróját, amely hathengeres, turbós motorokkal kerül gyártásba.

 

 

Levante néven mutatja be százéves történetének első szabadidő-terepjáróját a Maserati a genfi autószalonon. Ez a modell a Quattroporte és a Ghibli után a harmadik lépcső az olasz márka megújulásának sorában, egyben az eladások megduplázódását is várják tőle a következő években. A korábban megmutatott prototípushoz képest is változott a Levante karosszériájának formája. A jellegzetes hűtőmaszk és a fényszórók már az Alfieri sportkocsi-prototípus megoldását idézik, jellegzetes részlet az első sárvédő három szellőzőnyílása és a markánsan domborított hátsó sárvédő is.

 

 

Az újdonság a Ghibli módosított padlólemezére épül, ezért a márka többi autójára jellemző vezethetőséget ígér a Maserati. Az utasteret még nem mutatták meg, de ott az új Quattroporte és Ghibli által ihletett berendezéssel találkozhatunk majd. A szériafelszerelés része a Q4 összkerékhajtás, az elektronikusan vezérelt lengéscsillapítás-szabályzás és a nyolcfokozatú automata sebességváltó. A kínálatban háromféle V6-os, háromliteres motort találunk: a benzinesek teljesítménye 350 és 430 lóerő, és lesz egy dízel is, amitől az eladások jelentős részét várják.

 

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár