Ötajtós és kombi változatban is itt a Fiat Tipo
Hírek, 2016. március. 4.
AS

Teljessé vált a Fiat új kompakt modellcsaládja azzal, hogy a lépcsőshátú után ötajtós ferdehátú és kombi karosszériával is bemutatkozott a Tipo.

 

 

Az Aegea néven bemutatott tanulmányautó leleplezésekor már tudni lehetett, hogy a Fiat nem csak lépcsőshátú karosszériával tervezi gyártani új kompakt modellcsaládját. A Tipo néven a kereskedésekbe kerülő négyajtós után most elkészült az ötajtós ferdehátú és a kombi változat is, ezzel teljessé vált az olaszok kínálata. Az egyszerű felépítésű modell tervezésekor a tágas és praktikus belső térre törekedtek, ennek megfelelően inkább célszerűnek nevezhető mindkét új modell formája. Ennek köszönhetően a helykínálatuk jónak mondható, az ötajtós Tipo csomagtere 420 literes, a kombi pedig 520 literes raktérrel rendelkezik.

 

 

A lépcsőshátúhoz hasonló motorválasztékkal kerül forgalomba az ötajtós és a kombi Tipo is. Az alapváltozatot 1,4 literes, 95 lóerős és 125 Nm nyomatékú benzinessel szerelik, az 1,6 literes benzines 110 lóerőre és 152 Nm nyomatékra képes. Újdonság az 1,4 literes, turbós T-Jet benzinmotor, amely 120 lóerős és 206 Nm a legnagyobb nyomatéka. Az 1,3 literes Multijet dízel 95 lóerővel és 200 Nm-rel, míg az 1,6 literes Multijet 120 lóerővel és 320 Nm-rel rendelkezik. A lépcsőshátú Tipo már megérkezett a hazai kereskedésekbe, és várhatóan még az idén elérhetővé válik a két új karosszériaváltozat is.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár