Skodát kap a legbiztonságosabban közlekedő család
Hírek, 2016. március. 9.
AS

Az idei évben is egy Škoda a fődíja a rendőrség által szervezett országos közlekedésbiztonsági vetélkedőnek, a legügyesebb család egy Rapid Spaceback tulajdonosa lehet.

 

 

„Közlekedik a család” néven rendezi meg az idei évben is családi közlekedésbiztonsági vetélkedőjét az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága. A legügyesebb család a rendezvényt negyedik éve támogató Škoda jóvoltából a tavalyi évben egy Fabia Combit nyert, idén pedig egy Rapid Spaceback a fődíj.

 

 

A területi fordulókat a fővárosi és a megyei balesetmegelőzési bizottságok és a helyi Škoda márkakereskedések bonyolítják le 2016. április 23. és június 4. között. A versenyre minden olyan család jelentkezhet, akár az interneten, akár a helyszínen, ahol legalább az egyik szülőnek van érvényes B kategóriás jogosítványa, és a gyermek vagy gyermekek 6-17 év közöttiek. A családok egy tesztlap kitöltése után autós és kerékpáros ügyességi feladatokban, műszaki ismeretekben és elsősegélynyújtásban mérik össze felkészültségüket. Az a család nyeri a területi selejtezőt, és jut a június 18-19-én rendezendő döntőbe, amely a kijelölt feladatokat a legrövidebb időn belül és a legkevesebb hibával teljesíti.

 

 

A verseny fődíja egy Škoda Rapid Spaceback 1.2 TSI, amely már alapfelszereltségben is kínál blokkolásgátlót, menetstabilizálót, hat légzsákot, övfeszítőket és öt fejtámaszt, de akár fáradtságérzékelő és városi koccanásgátló is rendelhető hozzá. A döntőbe jutott többi család pedig egy magyarországi hosszú hétvégés üdülést kap. A családi vetélkedővel párhuzamosan, május 2-től június 5-ig az interneten is folyik egy ötfordulós online verseny, ahol fordulóként értékes ajándékcsomagot és üzemanyag-utalványt lehet nyerni, a fődíj pedig egy egyhetes Škoda tesztvezetés egy tank üzemanyaggal.

 

 

„A rendezvény célja, hogy felhívja a gyalogosok, kerékpárosok, járművezetők és utasok figyelmét a biztonságos és balesetmentes közlekedésre. Ha a gyermekek nevelése során a biztonságos közlekedésre való felkészítés gyakran szóba kerül, bízhatunk benne, hogy a felnövő generációk egyre kevesebb közlekedési baleset részesei lesznek” – mondta el Kiss Csaba rendőr alezredes, az ORFK-OBB főtitkára, majd hozzátette, ugyanolyan fontos, hogy a fiatal generáció is felhívja a szülők, nagyszülők figyelmét a biztonságos közlekedésre. „Biztonságos autókat gyártunk, de ugyanolyan fontos számunkra, hogy az autósok biztonságosan közlekedjenek, és épségben megérkezzenek úti céljukhoz” – emelte ki Dalnoki Balázs, a Škoda márkaigazgatója.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár