A New York Concept a Genesis jövőjét mutatja be
Hírek, 2016. április. 3.
AS

A frissen alapított Genesis luxusmárka bepillantást engedett a jövőben érkező új modelljeinek világába, amikor a New Yorki Autószalonon bemutatta vadonatúj New York Concept tanulmányát.

 


A Genesis közleménye szerint a New York Concept megjelenését a természetből vett formák és a modern luxus életstílus határozta meg. „A New York Concept kifejező terjedelme és kifinomult formavilága valóban kifejezi azt az Atletikus Eleganciát, amely a Genesis termékeit jellemzi és ez a luxusmárka jövőbeli modelljeire is jellemző lesz” – mondta Manfred Fitzgerald, a Genesis márkaigazgatója.


A márka teljesítményre törekvése a hosszú motorháztetőben és arányaiban, a függőleges hűtőmaszkban és vízszintes fényszóróiban fejeződik ki, míg a kifinomultság a részletesen kidolgozott első fényszórókban jelenik meg. A New York Concept oldalnézetből ismerősen sportlimuzinos karakterű, annak púpos kabinjával, erőteljes vállvonallal és túlnyúlásaival, amelyek elő rövidek, hátul hosszabbak.

 

 

A tanulmány hátsó kialakítását az alacsony csomagtérfedél ész elnyújtott hátsó lámpatestek határozzák meg. A formatervezők nagy figyelmet fordítottak a részletekre, amelyek a sűllyesztett első és hátsó kilincsekben, az integrált motorháztetőben, első légbeömlőkön és a oldallemezek szellőzőin is tetten érhető.


A tervezők a belső térben arra törekedtek, hogy megszabaduljanak az autós technológiákkal szembeni előítéletektől. Az autó LG gyártmányú 52 centiméteres, 4K felbontású lebegő hajlított kijelzője egyesíti a vezetőnek szükséges műszereket és a multimédiás funkciókat. Ennek ellenére a Hyundai azt is hangsúlyozza, hogy maradtak analóg kijelzők is az autóban. A konvex műszerfal és a nyitott kormánykerék szintén a könnyű kezelhetőséget és a kiváló kezelhetőséget szolgálja.  


A középkonzol a kifejezetten négy személyre szabott utastér teljes hosszában hátranyúlik, amelynek első központi kezelőpanelja alatt alumínium betétekkel díszített váltógombot helyeztek el. A műszerfalon akár egy- vagy többujjas érintőpanelt kézírásra és körkörös ujjmozdulatokhoz terveztek, de emellett a vezető 3D gesztusvezérléssel lépegethet az autó multimédiás menüjében.

 

A New York Concept motorterében egy hibrid erőforrás kapott helyett, a közvetlen befecskendezéses 2,0 literes benzinmotor 242 lóerős, maximális nyomatéka 353 Nm, amelyhez egy nyolcfokozatú automatikus váltó mellett egy nem meghatározott paraméterekkel rendelkező elektromotort illesztettek.


A hamarosan érkező G90 és G80 modellek mellett a Genesis további négy új modellt tervez, amelyek a BMW különböző modelljeinek állítanak konkurenciát. A most bemutatott New York Concept minden bizonnyal a 3-as BMW konkurensét vetíti előre, a G70 szériaváltozata várhatóan jövőre mutatkozhat be.

 


Forrás: genesishirek.blogspot.com

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár