Üzemanyagcellás Hyundai modellek Európa autómegosztó cégeiben
Hírek, 2016. április. 17.
AS

Skócia egyik nagyvárosa mellett a Linde csoport is üzemanyagcellás autómegosztó szolgáltatást indít Münchenben is, ahol összesen 50 Hyundai ix35 Fuel Cell modellt lehet bérelni.

 


A Skócia északkeleti részén fekvő Aberdeen városában nemrég ünnepélyes keretek között adták át azt a két hidrogénnel üzemelő Hyundai ix35 Fuel Cell modellt, amelyet a helyi Co-wheels autómegosztó klub működtet majd. A két üzemanyagcellás újdonságot először tesztüzemben és egyéb promóciós célokra használják, később viszont bárki a használat időtartama szerint kibérelheti ezt a forradalmi technikával rendelkező két autót is.

 


A Hyundai Motor ix35 Fuel Cell üzemanyagcellás autója lesz a BeeZero, a világ első üzemanyagcellás autómegosztó szolgáltatásának alapja is, amelyet a németországi Münchenben indítanak el a nyár folyamán. A Linde csoport által újonnan létrehozott BeeZero vállalkozás ugyanis ötven darab Hyundai ix35 Fuel Cell modellt kínál majd, amelyeket a lakosság kibérelhet.

 


„Az új BeeZero autómegosztás úttörő jelentőségű a fenntartható mobilitásban” – mondta Thoma A. Schmid, a Hyundai Motor Europe vezetője. „A Hyundai ix35 Fuel Cell modellel a BeeZero nemcsak az első olyan autómegosztó szolgáltatás lesz, amelyben üzemanyagcellás autókat használnak, de a lakosság mindennapi igényeihez igazodva kényelmes és megbízható szállítást kínálnak.”

 


„Értékes információkra számítunk a flotta mindennapi működéséből, amelyet felhasználva továbbfejleszthetjük hidrogénes technológiánkat és segíthetjük a hidrogén infrastruktúra bővítését” – mondja Dr. Christian Bruch, a Linde AG igazgatótanácsának tagja. „A BeeZero két közlekedési trend szinergiája, amelyeknek jelenleg vannak alapjai – autómegosztás és zéró kibocsátás – mi pedig a potenciális felhasználók szélesebb csoportja számára mutathatjuk be az üzemanyagcellás technológia előnyeit.”

 


A BeeZero autómegosztó szolgáltatás zónaalapú modell alapján dolgozik. Az ötven ix35 Fuel Cell jármű München városközpontjában, valamint Schwabing és Haidhausen, Au és Glockenbachviertel térségében lesz elérhető. Ahogyan egy hagyományos autómegosztó szolgáltatásnál, az autókat egy okostelefonos alkalmazással online könnyen foglalhatják le az ügyfelek.

 


A Hyundai ix35 Fuel Cell nagyjából 600 kilométert tud megtenni egy feltöltéssel, így ideális eszköz lehet nemcsak városi, de akár hosszabb utazásokhoz, pl. a bajor tavakhoz vagy a hegyekbe is. A BeeZero üzemeltetéséhez szükséges hidrogént fenntartható termelési rendszer segítségével állítják elő, így a teljes folyamat károsanyag-kibocsátás nélkül történik.

 


Jelenleg több, mint 250 Hyundai ix35 Fuel Cell hobbiterepjáró fut Európa 13 országának útjain, amely jóval több, mint az többi autógyártó üzemanyagcellás flottája együttvéve. Az idei évben érkező Ioniq környezetbarát modellcsaláddal a Hyundai a világon elsőként mutat be olyan autót, amely egyelten karosszériában hibrid, plug-in hibrid és kizárólag elektromos meghajtással készül.


Forrás: hyundaihirek.com

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár