Kaptur néven jön a Renault crossovere
Hírek, 2016. április. 26.
AS

Kaptur néven mutatta be legújabb crossoverét az orosz piacra a Renault, a hasonlóság pedig nem véletlen, a Captur továbbfejlesztett változatáról van szó.

 

 

Kifejezetten az orosz piac számára fejlesztette ki legújabb crossover modelljét a Renault. A francia gyártó a kontinensnyi országban különböző Dacia-modellekkel van jelen, a Sandero, Logan és Duster mellé pedig most csatlakozik az első igazi Renault. Az új Kaptur nem csupán a nevében idézi meg az európai piacon kapható Capturt, hiszen tulajdonképpen annak továbbfejlesztéséről van szó.

 

 

A 4,33 méter hosszú Kaptur tengelytávja 2,67 méteres, hét centiméterrel nagyobb, mint az európai Captur, és pontosan akkora, mint a Duster hasonló adata. Az egyezés nem véletlen, a Kaptur ugyanis megkapja a Duster hajtási rendszerét is, az automatikusan működő, de kapcsolható négykerékhajtást is. Ezen kívül a 20,4 centiméteres hasmagasság, valamint a 20 fokos első és 31 fokos hátsó terepszögek is segítenek az akadályok leküzdésében.

 

 

A fényszórók, a hűtőmaszk és a lökhárító, valamint a háromdimenziós hatású LED-es hátsó lámpák is újak, a Kaptur után ezeket valószínűleg az európai Captur is megkapja majd a modellfrissítéssel. A 387 literes csomagtartót a hátsó ülése ledöntésével 1200 literesre lehet növelni. A 7 colos érintőképernyővel szerelt műszerfal a Capturból származik, de Oroszországban a helyi igényeket kielégítő extrákat is kínál a Renault, így a távirányítós motorindítást, valamint a fűthető szélvédőt. A Kaptur gyártása Moszkvában kezdődik, és arról nincs hír, hogy Európába is eljut-e a Captur nagyobb testvéreként.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár