Négyhengeresre vált a Volvo S60 és V60 Polestar
Hírek, 2016. április. 28.
AS

Nem sokkal az után, hogy megérkeztek a túraautó-világbajnokságba és a széria biztonsági autóját is ők adják, a Volvo bemutatta az S60 és V60 Polestar új kiadását.

 

 

Visszatért a motorsport világába a Volvo, hiszen azok után, hogy két S60-ast indít a WTCC-ben, és a sorozat biztonsági autóját is ők adják, most bemutatták az S60 és V60 csúcsváltozatának új kiadását. A korábbi Polestar kivitel a T6-os, hathengeres, turbós, 350 lóerős benzinmotorral csak néhány piacon volt kapható, a négyhengeres utódja azonban mintegy félszáz országban, így nálunk is elérhetővé válik.

 

 

Az új S60 és V60 Polestar a Drive-E motorcsalád kétliteres, négyhengeres benzinmotorját kapja meg, amely turbófeltöltőt és kompresszort is kapott. A hengerek számának csökkenését nagyobb teljesítménnyel ellensúlyozza a Volvo, hiszen az új erőforrás már 367 lóerőre és 470 Nm nyomaték leadására képes. Az elődjénél 20 kilogrammal könnyebb, jobb súlyelosztású autó a Borg Warner összkerékhajtással és nyolcfokozatú automata sebességváltóval, a rajtautomata segítségével 4,7 másodperc alatt gyorsul nulláról százra (a V60-nak egy tizeddel több időre van szüksége), a végsebessége 250 km/óránál korlátozott, az átlagos fogyasztás pedig 7,8 l/100 km. Sportos modellhez illően a rugók 80 százalékkal keményebbek, az Öhlins lengéscsillapítók állíthatók, a toronymerevítő szénszálas anyagból készült, a lyuggatott első féktárcsák pedig 371 mm átmérőjűek.

 

 

A jellegzetes kék mellett fekete, fehér vagy ezüst színű fényezéssel is rendelhető Polestar mindenben az S60 és V60 csúcsmodelljének számít, hiszen a napfénytető az egyetlen opció, minden más szériafelszerelés hozzá. A sportüléseket és a sportkormányt nubuk bőr borítja, a középkonzol szénszálas anyagból készült burkolatot kapott.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár