Megújult az Audi A3
Hírek, 2016. április. 28.
AS

Megjelent az Audi kompakt modelljének ráncfelvarrott kiadása, a győri üzemben is gyártott A3 formája és műszaki tartalma is enyhén változott.

 

 

2012-ben jelent meg az Audi A3 jelenlegi generációja, amelynél most látták elérkezettnek az időt a ráncfelvarrásra. A bevált formán alig változtattak, így csak az új fényszórókról, hűtőmaszkról és hátsó lámpákról lehet felismerni a legfrissebb kiadást. Szériafelszereltség lett azonban a xenonfényszóró, felárért pedig teljesen LED-es, vagy csúcstechnológiájú mátrix LED-es fényszórót lehet kérni. Az utastérben is hasonlóak a változások: új a kormánykerék, a legfrissebbre cserélték az MMI infotainment rendszert, és mostantól a nagyobb Audikban megismert 12,3 colos színes képernyős műszeregységet is lehet kérni.

 

 

Az új A3 motorkínálata az ezer köbcentis, háromhengeres, 115 lóerőre képes benzinmotorral indul. Az 1.4 TFSI 150 lóerős, míg a 2.0 TFSI teljesítménye 190 lóerő, ehhez már quattro összkerékhajtás is járhat. A dízelek kínálata az 1.6 TDI 110 lóerős kivitelével indul, a 2.0 TDI pedig továbbra is 150 és 184 lóerővel rendelhető. Az A3-at földgázüzemű g-tron és konnektoros hibrid e-tron kivitelben is lehet kérni, az előbbi 110 lóerős, az utóbbi pedig 204 lóerős összteljesítményt ad le. A kompakt Audi sportváltozata még mindig az S3, amelynek kétliterese 300-ról 310 lóerősre izmosodott, a csúcsmodell RS3 megújult változatát pedig csak később leplezik le.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár