Megújult az Audi A3
Hírek, 2016. április. 28.
AS

Megjelent az Audi kompakt modelljének ráncfelvarrott kiadása, a győri üzemben is gyártott A3 formája és műszaki tartalma is enyhén változott.

 

 

2012-ben jelent meg az Audi A3 jelenlegi generációja, amelynél most látták elérkezettnek az időt a ráncfelvarrásra. A bevált formán alig változtattak, így csak az új fényszórókról, hűtőmaszkról és hátsó lámpákról lehet felismerni a legfrissebb kiadást. Szériafelszereltség lett azonban a xenonfényszóró, felárért pedig teljesen LED-es, vagy csúcstechnológiájú mátrix LED-es fényszórót lehet kérni. Az utastérben is hasonlóak a változások: új a kormánykerék, a legfrissebbre cserélték az MMI infotainment rendszert, és mostantól a nagyobb Audikban megismert 12,3 colos színes képernyős műszeregységet is lehet kérni.

 

 

Az új A3 motorkínálata az ezer köbcentis, háromhengeres, 115 lóerőre képes benzinmotorral indul. Az 1.4 TFSI 150 lóerős, míg a 2.0 TFSI teljesítménye 190 lóerő, ehhez már quattro összkerékhajtás is járhat. A dízelek kínálata az 1.6 TDI 110 lóerős kivitelével indul, a 2.0 TDI pedig továbbra is 150 és 184 lóerővel rendelhető. Az A3-at földgázüzemű g-tron és konnektoros hibrid e-tron kivitelben is lehet kérni, az előbbi 110 lóerős, az utóbbi pedig 204 lóerős összteljesítményt ad le. A kompakt Audi sportváltozata még mindig az S3, amelynek kétliterese 300-ról 310 lóerősre izmosodott, a csúcsmodell RS3 megújult változatát pedig csak később leplezik le.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár