300 km/órával driftelt egy Nissan GT-R
Hírek, 2016. április. 29.
AS

Megdöntötte a driftelés Guinness-rekordját a Nissan, miután egy speciálisan felkészített GT-R Nismo több mint 300 km/órával autózott keresztben.

 

 

Mostantól a Nissané a legnagyobb sebességgel végrehajtott drift rekordja, miután a Guinness is elismerte az eredményt, amely szerint egy speciálisan felkészített GT-R Nismo pontosan 304,96 km/órával száguldott keresztben. A cseppet sem veszélytelen mutatványt a japán driftbajnok Masato Kawabata állította fel, megdöntve ezzel a lengyel Jakub Przygonski korábbi rekordját.

 

 

Az 1380 lóerősre növelt teljesítményű, hátsókerék-hajtásúra alakított autót a japán GReddy Trust tuningműhely készítette fel, és Kawabata tesztelte a Fuji Speedway versenypályán. A rekorder autó üléseit a Recaro, a kerekeit pedig a RAYS szállította, amelyekre kifejezetten ehhez a kísérlethez készített abroncsokat a Toyo Tires. A rekordkísérletre az Egyesült Arab Emírségekben, a Fudzsejra repülőtéren került sor, a három kilométer hosszú kifutópályán a Guinness szabályai szerint mindössze három próbálkozásra volt lehetőség, amely végül sikerrel zárult.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár