300 km/órával driftelt egy Nissan GT-R
Hírek, 2016. április. 29.
AS

Megdöntötte a driftelés Guinness-rekordját a Nissan, miután egy speciálisan felkészített GT-R Nismo több mint 300 km/órával autózott keresztben.

 

 

Mostantól a Nissané a legnagyobb sebességgel végrehajtott drift rekordja, miután a Guinness is elismerte az eredményt, amely szerint egy speciálisan felkészített GT-R Nismo pontosan 304,96 km/órával száguldott keresztben. A cseppet sem veszélytelen mutatványt a japán driftbajnok Masato Kawabata állította fel, megdöntve ezzel a lengyel Jakub Przygonski korábbi rekordját.

 

 

Az 1380 lóerősre növelt teljesítményű, hátsókerék-hajtásúra alakított autót a japán GReddy Trust tuningműhely készítette fel, és Kawabata tesztelte a Fuji Speedway versenypályán. A rekorder autó üléseit a Recaro, a kerekeit pedig a RAYS szállította, amelyekre kifejezetten ehhez a kísérlethez készített abroncsokat a Toyo Tires. A rekordkísérletre az Egyesült Arab Emírségekben, a Fudzsejra repülőtéren került sor, a három kilométer hosszú kifutópályán a Guinness szabályai szerint mindössze három próbálkozásra volt lehetőség, amely végül sikerrel zárult.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár