Máris itt a megújult Tesla Model S
Hírek, 2016. április. 29.
AS

Bemutatta a Model S ráncfelvarrott változatát a Tesla. A technika folyamatos fejlesztése után ezúttal a külsején is módosítottak, hogy illeszkedjen az újabb típusok stílusához.

 


Nem pihennek a Teslánál, a Model 3 bemutatója után néhány nappal ugyanis megjelentek az első információk a Model S ráncfelvarrott kiviteléről. Ahogyan arra számítani lehetett, úgy nem sokat változtattak a jól bevált formán, csupán a fényes fekete hűtőmaszk-imitáció került le az autó orráról, helyette a Model X-en látott emblémát és krómdíszt találjuk. Több új extra is elérhetővé vált az eredetileg 2012-ben bemutatott Model S-hez, ezek a teljesen LED-es fényszórók, a szellőztethető első ülések, valamint az utastéri levegőminőség-javító.

 

 

A technika nem változott, az alapmodell továbbra is a Model S 70, amelynek hátsó kerekeit 320 lóerőre és 440 Nm nyomatékra képes elektromotor hajtja, 5,8 másodperc alatt gyorsul százra, 225 km/óra a végsebessége és 455 kilométert képes megtenni egy feltöltéssel. Az összkerékhajtású 70D esetében 332 lóerő és 525 Nm a motorok adatai, négy tizeddel kedvezőbb gyorsulás mellett. A 90D szintén összkerekes, ennél már 422 lóerő a teljesítmény és 660 Nm a nyomaték, 4,4 másodperces gyorsulás és 250 km/órás végsebesség mellett, a megtehető hatótáv a nagyobb akkunak köszönhetően 557 kilométer.

 

 

A csúcsmodell továbbra is a P90D, amely alapállapotban 469 lóerős, de akár 539 lóerőre és 967 Nm-re is képes lehet, így 3,3 helyett 3 másodperc alatt eléri a százas tempót, és még ennél is 509 kilométer a hatótáv. Mostantól ráadásul a feltöltés is gyorsabb, a ráncfelvarrott Model S ugyanis nagyobb fedélzeti töltőt kapott.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár