Ötmillió új Swift készült eddig
Hírek, 2016. április. 29.
AS

Elkészült az ötmilliomodik új szériás Suzuki Swift, amelynek gyártásából az esztergomi üzem is alaposan kiveszi a részét.

 

 

2004-ben jelent meg a Suzuki Swift újabb generációja, amely azonnal nagy népszerűségre tett szert, a világ 140 országában árusítják. 2010-ben mutatták be az utódját, amely ugyan műszakilag teljesen új volt, de stílusa a sikeres elődét idézte. A hírek szerint pedig hamarosan jön az új széria, amely folytatja a Swift hagyományait.

 

 

Most jelentette be a Suzuki, hogy 2004 óta elkészült az ötmilliomodik új Swift, amelyet Magyarországon kívül még Japánban, Egyiptomban, Indiában, Kínában, Pakisztánban és Thaiföldön is gyártanak. A termelés nagy része, 54 százaléka Indiában talált gazdára, 17 százalékot értékesítettek Európában, 10 százalékot pedig Japánban, a fennmaradó rész az összes többi piac között oszlott meg.

 

 

A nálunk még nem forgalmazott, szögletes, nyolcvanas évekbeli első, valamint a mi autónk néven is elhíresült, gömbölyűbb második szériát tehát nem számítva már négy év alatt, 2008-ban elkészült az egymilliomodik új Swift. A kétmilliomodik példány 2011-ben, a hárommilliomodik pedig 2013-ban gördült le a szerelőszalagról, az újabb millióhoz már csak egy évre volt szükség.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár