Budapesten a megújult Nissan GT-R
Bemutató, 2016. április. 29.
AS

Még nagyobb vezetési élményt ígér a jelentősen átdolgozott Nissan GT-R, amely ugyanakkor kényelmesebbé és igényesebbé is vált. Az első példány premier előtt két napig a budaörsi Nissan-kereskedésben tekinthető meg.

 

 

2007-es bevezetése óta szinte minden évben csiszolt valamit a Nissan a szuper-sportkocsik menetteljesítményeit ígérő GT-R modelljén, most pedig bemutatta az átfogó ráncfelvarráson átesett kivitelt, amely az idei piaci bevezetését megelőzően alig egy hónappal a New York-i premierje után két napig Budapesten vendégeskedik.

 

 

A GT-R jellegzetes stílusú formája nem változott, de szinte minden részletét átdolgozták, a változtatások többsége pedig nem csupán esztétikai, hanem funkcionális is. A nagyobb hűtőrács a motor hűtését segíti elő, az új motorházfedél pedig nagy sebességnél növeli az autó stabilitását. Az első lökhárító új légterelői is jobb leszorítóerőt biztosítanak, és a küszöböket is áramvonalasabbra tervezték. A négy kerek hátsó lámpa és a négycsöves kipufogó megmaradt, de hátul is felfedezhetünk aerodinamikai módosításokat. A 20 colos kovácsolt alumínium kerekek is újak.

 

 

A korábbi modellt a belső tér minőségérzete miatt érhette kritika, ezért ezen a téren alapos változásnak vetette alá a GT-R-t a Nissan. A műszerfal és a kijelzők megújultak és bőrborítást kaptak, sőt, szinte az egész utasteret minőségi tapintású bőrrel vonták be. A műszerfalon felére csökkent a gombok száma, ellenben az érintőképernyő méretét 8 colosra növelték, a kezelése az ülések közt lévő kontrollerrel is lehetséges. Új a kormánykerék, a váltófülek pedig már nem a kormányoszlopon, hanem a volánra rögzítve találhatók, így kanyarban is jobban elérhetők.

 

 

A 3,8 literes, ikerturbós V6-os motor az új GT-R-ben már 565 lóerőre és 633 Nm-re képes, a megnövelt turbónyomásnak köszönhetően a középső és felső fordulatszám-tartományban is erőteljesebb gyorsításra képes. A hatfokozatú, duplakuplungos sebességváltót is átdolgozták, hogy simábban és csendesebben kapcsoljon, míg az új titánium kipufogódobok és az aktív hangerősítés még élvezetesebbé teszi az autó hangját.

 

 

A merevebb karosszéria és az átdolgozott futómű növeli a GT-R stabilitását és nagyobb kanyarsebességet tesz lehetővé, miközben kényelmesebb is az eddiginél. A Nissan ráncfelvarrott sportkocsija tehát még nagyobb vezetési élményt ígér, miközben a hétköznapokon még használhatóbbá vált. Az előrendelés már megkezdődött, az első példányok nyáron érkeznek a vásárlókhoz. Az új GT-R egy példánya két napig Magyarországon vendégeskedik: április 29-én és 30-án a budaörsi Nissan Gablini kereskedésben tekinthető meg.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár