Elektromos hobbiterepjárót fejleszt a Hyundai
Hír, 2016. május. 1.
Auto2

A Hyundai tervei szerint két év múlva mutatja be első elektromos hobbiterepjáróját, amelynek hatótávja meghaladhatja a 400 kilométert is.

 


A Hyundai Motor megerősítette, hogy két év múlva, 2018-ban egy olyan hobbiterepjárót kívánnak piacra dobni, amelyet teljes egészében elektromos meghajtással látnak el. A vállalat első elektromos crossovere a Hyundai Namyang fejlesztőközpontjában jelenleg is fejlesztés alatt áll és hamarosan megkezdődnek a modell országúti tesztelései is.


„Valóban így van, egy új elektromos hobbiterepjárót fogunk bemutatni” – ismerte el a vállalat szóvivője. Az új modell a jelenlegieknél jóval hatékonyabb akkumulátort és erőforrást kap majd, így az autó egyetlen feltöltéssel képes lesz a koreai mérési ciklus szerint akár 320 kilométer megtételére is, ami csaknem duplája az idén piacra kerülő, a hobbiterepjárónál jóval aerodinamikusabb Ioniq Electric 180 kilométeres értékének.

A koreai mérési ciklus azonban jóval szigorúbb az Európában jelenleg hatályos követelményeknél. A vállalatcsoport első elektromos modellje, a Kia Soul Koreában hivatalosan 148 kilométerre képes, míg az európai ciklus szerinti hatótávja elérheti a 212 kilométert is. Az Ioniq Electric modell európai sajtóanyagában 180 helyett már 250 km szerepel, így ennek nyomán a 2018-ban érkező crossover hatótávja ideális körülmények között a 460 kilométert is elérheti

 


Koreai bennfentes információk szerint az új környezetbarát elektromos hobbiterepjáró nem az Ioniq (és a szintén crossover Kia Niro) padlólemezére épül, hanem egy attól teljesen különböző, vadonatúj platformot kap majd. Az Ioniq alapjain később más elektromos járműveket is tervez a vállalat.     

Piaci elemzők szerint természetes, hogy a Hyundai is követi a globális trendeket. Az pedig még inkább figyelemreméltó, hogy „az autógyártó egyre inkább a hobbiterepjárók felé fordul, mivel a Niro kisterepjárót sokkal jobban elfogadta a koreai piac, mint az Ioniqot annak ellenére, hogy mindkettő ugyanazt a hibridrendszert használja” – mondja Jin-woo Kim, a Korea Investment Securities elemzője. A szabadidős tevékenységek elterjedésével a hobbiterepjárók az elmúlt három évben sokkal népszerűbbekké váltak Dél-Koreában.

 

Forrás: hyundaihirek.com

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár