Olcsó kisautót készített a Fiat
Hírek, 2016. május. 4.
AS

Brazíliában mutatkozott be a Fiat legújabb kisautója, a Pandánál is kisebb Mobi, amely az Uno néven kínált városi mini helyét veszi át a kínálatban.

 

 

A dél-amerikai piacon több olyan modellt is árul a Fiat, amelyek nálunk nem elérhetőek. 2010-ben Uno néven mutatkozott be a Pandánál is kisebb, egyszerűbb és olcsóbb kiskocsi, amelynek az utódját most Mobi néven leplezte le az olasz márka. A 3,57 méter hosszú kisautó formavilága a Pandáét követi, vaskos vonalai masszívnak láttatják, és szemmel láthatóan nagy a hasmagassága is. Easy a neve a fapados alapmodellnek, Like a jobban felszerelt városi kivitel, Way pedig a brazil piacon népszerű szabadidős változat neve.

 

 

A Mobi egyelőre egyféle motorral kapható, egy 1 literes, négyhengeres szívómotorral, amely 74 lóerőre és 93 Nm nyomatékra képes. A brazil piacon megszokott módon benzin helyett etanollal is tankolható, ekkor pedig 76 lóerőre nő a teljesítménye és 97 Nm-re a nyomatéka. Az ötfokozatú kézi sebességváltóval szerelt erőforrás 14,3 másodperc alatt gyorsítja a Mobit nulláról százra, a végsebesség 153 km/óra. A karosszéria praktikusan ötajtós, az egyszerűség kedvéért pedig a csomagtérfedél üvegből készült, ám csak egy egészen szűk részén lehet kilátni hátra. A Mobi forgalmazását egyelőre csak a dél-amerikai piacon tervezi a Fiat.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár