Tanulmányként mutatták be az új Hyundai Accentet Kínában
Hír, 2016. május. 8.
Auto2

A Hyundai Motor ugyan elsősorban környezetbarát hibrid modelljeire összpontosított a Pekingi Autószalonon, de emellett első alkalommal volt látható az Accent legújabb generációjának tanulmánya.

 


Nagyjából tíz évvel ezelőttig a Hyundai európai kínálatának is szerves részét képezte az Accent kompakt modell, amely tágassága mellett elsősorban alacsony árfekvésével. A márka kifejezetten Európára tervezett modelljei mellett azonban lassanként ugyan kikopott az itteni kínálatból, a világ más tájain azonban a típus továbbra is népszerű.

 


A Pekingi Autószalonon a Hyundai Motor kínai leányvállalata, a Beijing-Hyundai standján első alkalommal mutatták be az Accent következő nemzedékének előfutárát. A helyi piacon Verna néven forgalmazott kompakt modell új generációja követi a vállalat legújabb, Folyékony Szobrászat 2.0 formanyelvét, így a legtöbb mai Hyundaihoz hasonlóan hatalmas hatszögletű hűtőmaszkot, karcsú fényszórókat és sportos lökhárítókat kap majd.

 


Az új kompakt oldalvonala többé-kevésbé megegyezik a jelenleg is kapható generációéval, viszont a tetővonal és a C oszlop a hátsó ablakkal mintha közelebb került volna az autó végéhez, ahol a rendszámtábla a lökhárítóra került át, miközben vadonatúj, elnyújtott formájú LED hátsó lámpákat és kis légterelőt is kapott az autó.

 


„A Verna különlegesen fontos modell a kínai kompakt autók szegmensében, ahol több mint egymillió autót adtunk el a 2010 óta futó jelenlegi modellünkből” – áll a Hyundai sajtóközleményében. „A vállalat tervei szerint a tanulmány szériaváltozatát az idei év második felétől gyártják majd.”

 


A Hyundai környezetbarát autógyártóként kívánja magát újrapozícionálni Kínában,ezért a vállalat ennek alátámasztására bemutatta vadonatúj elektromos és hibrid palettáját is. A Hyundai ezért elhozta az Ioniq hibridet és annak elektromos változatát, amely 120 lóerős motorjával több mint 180 kilométert képes megtenni egyetlen feltöltéssel.


Forrás: hyundaihirek.com

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár